Close
Понуди
  Filters
  Пребарување

  Атина 2НП - Нова Година

  €99,00
  АТИНА – град посветен на божицата Атина по која и го добил името а која со векови била негова заштитничка. Оваа, денес повеќемилионска метропола, оо своето постоење доживеала подеми и падови како малку кој мегаполис во светот. За историјата на човештвото е посебно значајна затоа што во неа се поставени основите на парламентарната демократија и слободните избори. Модерна Атина е космополитски град кој што живее од славата на својата историја а старогрчката Атина била моќна држава и познат образовно филозофски центар. Ја нарекуваат и колевка на западната цивилизација, заради нејзиниот културен придонес во текот на 4ти и 5ти век...и денес во Атина постојат антички градби и уметнички дела од тој период, а секако најпознат е Акропол, признаен како еден од најдобрите примери на класичната грчка архитектура и уметност. Древна Атина владеела со светот и покажала како треба да се разберат цивилизациите, уметноста, културат, науката... Нејзината Академија ги дала најдобрите филозофи на Антиката, чии мисли и денес се цитираат и чии дела и денес се читаат... Нејзините уметници Фидије и Поликлет, и денес се слават како великани на скулптурата и уметноста... Политичката Атинска школа и денес е активна, исто како и името на Перикле, творецот на демократијата и владетел во периодот на Златното доба...

   


  Термин
  : 29 Декември

  1 ДЕН  29.12.2019 СКОПЈЕ –АТИНА

   Состанок на групата пред спортската сала Борис Трајковски во 18.00 часот. Поаѓање за Атина во 18.30 часот.Ноќно возење со попатни паузи поради одмор и царински формалности.

  2 ДЕН  30.12.2019 АТИНА

  Пристигнување во Атина во утринските часови. Факултативно Ве водиме на панорамски разглед на градот со автобус и локален водич. Панорамско разгледување на плоштадите Омонија и Синтагма, Парламентот, Евзоните, Олимпискиот Стадион, Храмот на Зевс, Адријановата Порта, Акропол... Сместување во хотел. Слободно попладне. Вечерта предлагаме посета на таверна во живописниот ноќен кварт Плака под Акропол. Традиционална грчка вечера. Ноќевање.

  3 ДЕН  31.12.2019 АТИНА-ПЕЛОПОНЕЗ

  Појадок. Целодневен излет на Пелопонез. Посета на Коринтскиот канал, нај-акустичниот амфитеатар од Античка Грција-Епидаурус, гратчето Нафлион - Првата престолнина на Грција, Микена- Античкиот град на Кралот Агамемнон и. гробницата на Агамемнон. Враќање во Атина. Дочек на Нова Година на градскиот плоштад.  Враќање во хотел. Ноќевање.

  4 ДЕН  01.01.2020 АТИНА-ПИРЕЈА-СУНИОН-СКОПЈЕ

  Појадок. Ве водиме на полудневен излет со посета на пристанишното место  Пиреја и нејзините Марини. Патувањето продолжува долж Аполоновиот брег до  Сунион-најјужниот ‘рт на Медитеранот од каде се наоѓа Храмот на богот Посејдон .По посетата, патувањето продолжува кон Скопје, покрај Камена Вурла, кланецот Термопили каде се наоѓа споменикот на Кралот Леонидас, Лариса. Ноќно возење со попатни паузи.

   05ДЕН 02.01.2020  СКОПЈЕ

  Пристигнување во Скопје во раните утрински часови.

   

  ЦЕНАНА АРАНЖМАНОТ ЗА УПЛАТИ ДО 15.11.2019: 99€ / 6.140 ден.

  ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ: 119 €/ 7.380 ден.

   

  ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ ВКЛУЧУВА:

  • Автобуски превоз на наведената релација
  • Сместување на база  2 НП во хотел 3*
  • Организација на аранжманот и пратител на групата
  • Организиран трансфер од Охрид, Битола, Прилеп,Кавадарци (Дреново), Струмица, Штип, Велес 
  • Трансферот може да биде во раните утрински часови, а враќањето во доцните вечерни часови. 

  ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ НЕ ВКЛУЧУВА

  • Задолжително патничко осигурување 175 ден
  • Разглед на градот (10€)
  • Факултативна посета на Пелопонез (30 €)
  • Вечера во Таверна (35€)
  • Посета на Пиреј и Сунион (10€)
  • Влезници за локалитетите и други факултативни посети
  • Доплата за еднокреветна соба 3.100 ден
  • Можност за резервација на хотел од повисока категорија или хотел на друга локација

   НАПОМЕНИ:

  • За реализација на ова патување, потребен е минимум од 45 патници.
  • Агенцијата го задржува правото за промена на излетитетите по денови и сатници
  • Редоследот на седење е според датумот и редоследот на уплата
  • Плаќањето се врши исклучиво во денарска противвредност по курс 1 евро = 62 денари
  • За резервација на аранжманот потребна е аконтација од 30%, целосна уплата најдоцна 10 дена пред поаѓање
  • Останатите услови на патување важат според годишниот програм на НЕХАР ТРАВЕЛ
  • Агенцијата го задржува правото за отказ на аранжманот најмалку 5 дена пред поаѓање, поради недоволен број на патници или виша сила.
  • Патникот има обврска да се јави 24ч. пред патувањето за да потврди термин и место на поаѓање.

   


  Термин
  : 29 Декември

  1 ДЕН  29.12.2019 СКОПЈЕ –АТИНА

   Состанок на групата пред спортската сала Борис Трајковски во 18.00 часот. Поаѓање за Атина во 18.30 часот.Ноќно возење со попатни паузи поради одмор и царински формалности.

  2 ДЕН  30.12.2019 АТИНА

  Пристигнување во Атина во утринските часови. Факултативно Ве водиме на панорамски разглед на градот со автобус и локален водич. Панорамско разгледување на плоштадите Омонија и Синтагма, Парламентот, Евзоните, Олимпискиот Стадион, Храмот на Зевс, Адријановата Порта, Акропол... Сместување во хотел. Слободно попладне. Вечерта предлагаме посета на таверна во живописниот ноќен кварт Плака под Акропол. Традиционална грчка вечера. Ноќевање.

  3 ДЕН  31.12.2019 АТИНА-ПЕЛОПОНЕЗ

  Појадок. Целодневен излет на Пелопонез. Посета на Коринтскиот канал, нај-акустичниот амфитеатар од Античка Грција-Епидаурус, гратчето Нафлион - Првата престолнина на Грција, Микена- Античкиот град на Кралот Агамемнон и. гробницата на Агамемнон. Враќање во Атина. Дочек на Нова Година на градскиот плоштад.  Враќање во хотел. Ноќевање.

  4 ДЕН  01.01.2020 АТИНА-ПИРЕЈА-СУНИОН-СКОПЈЕ

  Појадок. Ве водиме на полудневен излет со посета на пристанишното место  Пиреја и нејзините Марини. Патувањето продолжува долж Аполоновиот брег до  Сунион-најјужниот ‘рт на Медитеранот од каде се наоѓа Храмот на богот Посејдон .По посетата, патувањето продолжува кон Скопје, покрај Камена Вурла, кланецот Термопили каде се наоѓа споменикот на Кралот Леонидас, Лариса. Ноќно возење со попатни паузи.

   05ДЕН 02.01.2020  СКОПЈЕ

  Пристигнување во Скопје во раните утрински часови.

   

  ЦЕНАНА АРАНЖМАНОТ ЗА УПЛАТИ ДО 15.11.2019: 99€ / 6.140 ден.

  ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ: 119 €/ 7.380 ден.

   

  ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ ВКЛУЧУВА:

  • Автобуски превоз на наведената релација
  • Сместување на база  2 НП во хотел 3*
  • Организација на аранжманот и пратител на групата
  • Организиран трансфер од Охрид, Битола, Прилеп,Кавадарци (Дреново), Струмица, Штип, Велес 
  • Трансферот може да биде во раните утрински часови, а враќањето во доцните вечерни часови. 

  ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ НЕ ВКЛУЧУВА

  • Задолжително патничко осигурување 175 ден
  • Разглед на градот (10€)
  • Факултативна посета на Пелопонез (30 €)
  • Вечера во Таверна (35€)
  • Посета на Пиреј и Сунион (10€)
  • Влезници за локалитетите и други факултативни посети
  • Доплата за еднокреветна соба 3.100 ден
  • Можност за резервација на хотел од повисока категорија или хотел на друга локација

   НАПОМЕНИ:

  • За реализација на ова патување, потребен е минимум од 45 патници.
  • Агенцијата го задржува правото за промена на излетитетите по денови и сатници
  • Редоследот на седење е според датумот и редоследот на уплата
  • Плаќањето се врши исклучиво во денарска противвредност по курс 1 евро = 62 денари
  • За резервација на аранжманот потребна е аконтација од 30%, целосна уплата најдоцна 10 дена пред поаѓање
  • Останатите услови на патување важат според годишниот програм на НЕХАР ТРАВЕЛ
  • Агенцијата го задржува правото за отказ на аранжманот најмалку 5 дена пред поаѓање, поради недоволен број на патници или виша сила.
  • Патникот има обврска да се јави 24ч. пред патувањето за да потврди термин и место на поаѓање.
  Ознаки за производ