Close
Понуди
  Filters
  Пребарување

  Дракула тура

  Термин 07 Септември

   

  07 Септември: Тргнување од Скопје во 18 часот на паркингот пред Хотел ВИП (спроти саемот) со високотуристички автобус. Ноќно патување

  08 Септември: Во предпладневните часови пристигнување во Букурешт главен град на Романија, кој често го нарекуваат „Мал Париз„Краток разглед на градот, Посета на Патриаршијата и архитектонскиот комплекс Kurtija Veke најстариот дел од Букурешт, кој во средината на XV век го подигнал познатиот Влашки владетел Влад Цепеш – Дракула и др. Панорамски разглед на Парламентот. Поаѓање кон Трансилванија. Во приквечерните часови се пристигнува во монденското одмаралиште Синаиа или Поиана Брашов во Јужните Карпати. Сместување во хотел. Можност за факултативна вечера со музика и изненадивања. Ноќевање.

  09 Септември: Појадок. Посета на замокот Бран од XIV век во кој 1462г. бил затворен Дракула. Патувањето продолжува до градот Брашов, централна југо-источна Трансилванија, кој представува музеј на отворено. Посета на познатата црна Црква од XIVвек. Разглед на стариот градски центар и слободно време. Враќање во хотел. Факултативна забава во диско. Ноќевање..

  10 Септември: Појадок. Напуштање на хотелот. Посета на дворецот Пелеш, најубавиот дворец во Европа,некогашна летна резиденција на Романските кралеви. Поаѓање за езерото Снагов до истоимениот остров, на кој се наоѓа истоимениот манастир каде се наоѓа гробот на Дракула. Пристигнување во Букурешт и панорамски разглед и архитектонскиот комплекс Kurtija Veke најстариот дел од Букурешт, кој во средината на XV век го подигнал познатиот Влашки владар Влад Цепеш – Дракула. Разглед на најпознатата улица Kalja Viktorijej на која се наоѓа Ateneum (седиштето на филхармонијата), некогашната Кралска палата (денес музеј на уметноста). Националниот музеј за историја, и др. и посета на трговскиот центар Unirii. Слободно време. Тргнување за Македонија во вечерните часови. Ноќно возење.Пристигнување во Скопје наредниот ден во утринските часови.

  Во цената е вклучено:

  • Превоз со високотуристички автобус
  • Сместување во хотел со 4***
  • Две ноќевања / појадок
  • Организација и стручно водство
  • Во цената не е вклучено:
  • Задолжително патничко осигурување 5 €
  • Влезници за наведените објекти и трансфери ( 35 € )

  Или поединечни влезници со трансвер и водич: Дворецот Пелеш(15€), Манастирот Синаиа(4€), Замокот Бран(15€), Гробот на Дракула(8€), Црната Црква во Брашов(6€). Доплата за 1 вечера со жива музика 12 € (забава, изненадувања).