Close
Понуди
  Filters
  Пребарување

  Краков - 2НП - Велигден

  €139,00
  Во јужниот дел на прекрасната Полска, на реката Вистула е сместена престолнината на музеите и величенствената архитектура која со секој поглед како да станува сè поубава и поубава...

  Термин 26 Април

  1 ден  26.04.2019СКОПЈЕ – КРАКОВ

  Состанок на групата на паркингот спроти спортската сала Борис Трајковски во 12:30ч. Поаѓање на автобусот во 13:00 ч. Се патува преку граничниот премин Табановце, Србија, Унгарија...  Ноќно возење со попатни паузи.

   

   2 ден  27.04.2019КРАКОВ

  Пристигнување во Краков  во птредпладневните часови. Факултативно панорамско разгледување на градот со локален водич. Стариот дел, срцето на Краков, кралскиот дворец, катедралата, дворецот Вавел( без влезници),  изграден во времето на владеењето на Казимир III Велики (1330-1370), централниот плоштад, готската црква Св. Марија, Еврејскиот кварт Казимерц, Флоријанската улица.  Сместување во хотел. Ноќевање.

   

  3 ден  28.04.2019КРАКОВ  ВЕЛИЧКА

  Појадок.Предлагаме  факултативен излет рудникот за сол Величка... неверојатно импресивен свет под земја... солени езера, подземни  простории и ходници, кралска палата и концертна сала, двете изградени од сол од генерации рудари. Рудникот е стар околу 700 години, има 9 нивоа, а туѕристите можат да го посетат третото ниво кое е на 13 метри под земја...  Враќање во Краков. Слободно време за индивидуални прошетки. Можност за факултативна посета на национален ресторан. Ноќевање.   

   

  4 ден   29.04.2019КРАКОВ – АУШВИЦ И БИРКЕНАУ

  Појадок. Препорачуваме факултативна посета на   Аушвиц и Биркенау, најголемиот и најзлогласниот логор на нацистичка  Германија.  ( денес спомен музеј под заштита на УНЕСКО), комплекс на концентрациони логори на Нацистичка Германија во текот на Втората светска војна сместен во близина на Ошвјенќим (германски: Аушвиц) во Полска, околу 50 км западно од Краков.  Во попладневните часови заминување кон Скопје. Ноќно возење со попатни паузи за одмор и царински формалности.

   

  5 ден  30.04.2019 СКОПЈЕ

  Пристигнување во Скопје во пладневните часови

   

   

  ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ ЗА УПЛАТИ ДО 01.03.2019: 139 евра /  8.620 денари

  ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ:  159 евра / 9.860 денари

  МОЖНОСТ ЗА ПЛАЌАЊЕ НА РАТИ !!!

   ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ ВКЛУЧУВА:


  • Превоз со високотуристички автобус
  • 2 ноќевања со појадок  во хотел 3* НП во Краков(околина)
  • Организација и водство на програмата
  • Организација на аранжманот
  • Лиценциран туристички придружник
  • Организиран трансфер од Охрид, Битола, Прилеп, Кавадарци (Дреново), Струмица, Штип, Велес

  * Трансферот може да биде во раните утрински часови, а враќањето во доцните вечерни часови.

   

  ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ НЕ  ВКЛУЧУВА:

  • Задолжително патничко осигурување  175 ден
  • Разглед на Краков со локален водич  (10€)
  • Факултативен излет рудник за сол Величка   (35€)
  • Доплата за еднокреветна соба  3.350 ден
  • Посета на национален ресторан со вечера (€)
  • Факултативна посета на Аушвиц   (35€)
  • Влезници за музеи и локалитети

   

  НАПОМЕНИ:

  • За реализација на ова патување, потребен е минимум од 45 патници.
  • Редоследот на седење е според датумот и редоследот на уплата
  • Плаќањето се врши исклучиво во денарска противвредност по курс 1 евро = 62 денари
  • За резервација на аранжманот потребна е аконтација од 30%, целосна уплата најдоцна 10 дена пред поаѓање
  • Останатите услови на патување важат според годишниот програм на НЕХАР ТРАВЕЛ
  • Агенцијата го задржува правото за отказ на аранжманот најмалку 5 дена пред поаѓање, поради недоволен број на патници или виша сила.
  • Патникот има обврска да се јави 24ч. пред патувањето за да потврди термин и место на поаѓање.

   

  НЕХАР ТРАВЕЛ ул.Мито Хаџивасилев Јасмин бр. 52б, Скопје Teл: 02/3 13 10 45  Моб: 071 380724

  e-mail: info@nehartravel.com.mk    web:www.nehartravel.com.mk

  Термин 26 Април

  1 ден  26.04.2019СКОПЈЕ – КРАКОВ

  Состанок на групата на паркингот спроти спортската сала Борис Трајковски во 12:30ч. Поаѓање на автобусот во 13:00 ч. Се патува преку граничниот премин Табановце, Србија, Унгарија...  Ноќно возење со попатни паузи.

   

   2 ден  27.04.2019КРАКОВ

  Пристигнување во Краков  во птредпладневните часови. Факултативно панорамско разгледување на градот со локален водич. Стариот дел, срцето на Краков, кралскиот дворец, катедралата, дворецот Вавел( без влезници),  изграден во времето на владеењето на Казимир III Велики (1330-1370), централниот плоштад, готската црква Св. Марија, Еврејскиот кварт Казимерц, Флоријанската улица.  Сместување во хотел. Ноќевање.

   

  3 ден  28.04.2019КРАКОВ  ВЕЛИЧКА

  Појадок.Предлагаме  факултативен излет рудникот за сол Величка... неверојатно импресивен свет под земја... солени езера, подземни  простории и ходници, кралска палата и концертна сала, двете изградени од сол од генерации рудари. Рудникот е стар околу 700 години, има 9 нивоа, а туѕристите можат да го посетат третото ниво кое е на 13 метри под земја...  Враќање во Краков. Слободно време за индивидуални прошетки. Можност за факултативна посета на национален ресторан. Ноќевање.   

   

  4 ден   29.04.2019КРАКОВ – АУШВИЦ И БИРКЕНАУ

  Појадок. Препорачуваме факултативна посета на   Аушвиц и Биркенау, најголемиот и најзлогласниот логор на нацистичка  Германија.  ( денес спомен музеј под заштита на УНЕСКО), комплекс на концентрациони логори на Нацистичка Германија во текот на Втората светска војна сместен во близина на Ошвјенќим (германски: Аушвиц) во Полска, околу 50 км западно од Краков.  Во попладневните часови заминување кон Скопје. Ноќно возење со попатни паузи за одмор и царински формалности.

   

  5 ден  30.04.2019 СКОПЈЕ

  Пристигнување во Скопје во пладневните часови

   

   

  ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ ЗА УПЛАТИ ДО 01.03.2019: 139 евра /  8.620 денари

  ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ:  159 евра / 9.860 денари

  МОЖНОСТ ЗА ПЛАЌАЊЕ НА РАТИ !!!

   ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ ВКЛУЧУВА:


  • Превоз со високотуристички автобус
  • 2 ноќевања со појадок  во хотел 3* НП во Краков(околина)
  • Организација и водство на програмата
  • Организација на аранжманот
  • Лиценциран туристички придружник
  • Организиран трансфер од Охрид, Битола, Прилеп, Кавадарци (Дреново), Струмица, Штип, Велес

  * Трансферот може да биде во раните утрински часови, а враќањето во доцните вечерни часови.

   

  ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ НЕ  ВКЛУЧУВА:

  • Задолжително патничко осигурување  175 ден
  • Разглед на Краков со локален водич  (10€)
  • Факултативен излет рудник за сол Величка   (35€)
  • Доплата за еднокреветна соба  3.350 ден
  • Посета на национален ресторан со вечера (€)
  • Факултативна посета на Аушвиц   (35€)
  • Влезници за музеи и локалитети

   

  НАПОМЕНИ:

  • За реализација на ова патување, потребен е минимум од 45 патници.
  • Редоследот на седење е според датумот и редоследот на уплата
  • Плаќањето се врши исклучиво во денарска противвредност по курс 1 евро = 62 денари
  • За резервација на аранжманот потребна е аконтација од 30%, целосна уплата најдоцна 10 дена пред поаѓање
  • Останатите услови на патување важат според годишниот програм на НЕХАР ТРАВЕЛ
  • Агенцијата го задржува правото за отказ на аранжманот најмалку 5 дена пред поаѓање, поради недоволен број на патници или виша сила.
  • Патникот има обврска да се јави 24ч. пред патувањето за да потврди термин и место на поаѓање.

   

  НЕХАР ТРАВЕЛ ул.Мито Хаџивасилев Јасмин бр. 52б, Скопје Teл: 02/3 13 10 45  Моб: 071 380724

  e-mail: info@nehartravel.com.mk    web:www.nehartravel.com.mk