Close
Понуди
  Filters
  Пребарување

  Златибор ( Сирогојно - Дрвенград) 2НП - 8ми Март

  €105,00

   Термин 05 Март

   

  Прв ден: 05.03.2021 (петок)

  Состанок на групата навечер во  22:30 во Скопје и 23:00 часот во Куманово, поаѓање кон Златибор со попатни паузи за царински формалности и одмори.

  Втор ден: 06.03.2021 (сабота)

  Пристигнување во Златибор во утринските часовии и заминување на групата кон етно село Сирогојно. Посета на музејот на отворено и специјалната продавница за џемпери, по кои Сирогојно е познато низ светот. Околу пладне сместување во апартмански комлекс  Вила Јелена, која се наоѓа во центарот на Златибор во двокреветни и трокреветни соби. Слободно време за одмор и прошетка низ центарот на Златибор. Ноќевање.

  Трет ден: 07.03.2021 (недела)

  Појадок.Заминување на групата кон Дрвенград, дело на Емир Костурица кој го направил овој “град” за потребите на својот филм “Животот е чудо”. Овде може да ги пробате познатите слатки и природните сокови кои носат име на познати светски личности, како што се Новак Ѓоковиќ, Диего Марадона, Џони Деп итн. Потоа посета на изворот ’Бела Вода’ и познатата железница ’Шарганска Осмица’. Во попладневните часови враќање во Златибор. Слободно време за прошетка низ центарот на Златибор и посета на пазарот за сувенири и  познатата златиборска пршута и кајмак. Вечерта, факултативно,свечена вечера со музика во ресторанот на Вила Јелена. Ноќевање.

  Четврти ден: 08.03.2021 (понеделник)

  Појадок. Одјавување од хотелот и заминување кон Македонија со попатна посета на Врњачка Бања за прошетка по познатата Променада, индивидуален ручек и шопинг во многуте продавници.  Пристигнување во вечерните часови.

  Цена на аранжманот: 6.510 денари

  Цената на аранжманот вклучува:

  -       Превоз со високо туристички автобус на наведената релација (50% пополнетост на автобус по протокол)

  -       Две ноќевања со појадок во Апартмански Комплекс Вила Јелена

  -       Посета на Сирогојно, Дрвенград и изворот Бела Вода со локален туристички водич

  -       Посета на Врњачка Бања

  -       Организација, реализација и лиценциран придружник на патувањето

  Цената на аранжманот не вклучува:

  -       Влезница во музејот во Сирогојно – 150 динари ( околу 80 денари)

  -       Влезница во Дрвенград 250 динари ( околу 120 денари)

  -       Туристичка такса која се плаќа во хотел - 2 евра по лице за двете ноќи

  -       Свечена вечера со музика во ресторанот на хотелот доколку постои протокол за тоа – 15 евра по лице

  -       Задолжително патничко осигурување (информации во агенција)

  Напомена: За реализација на ова патување потребни се минимум 30 патници

   

   

   Термин 05 Март

   

  Прв ден: 05.03.2021 (петок)

  Состанок на групата навечер во  22:30 во Скопје и 23:00 часот во Куманово, поаѓање кон Златибор со попатни паузи за царински формалности и одмори.

  Втор ден: 06.03.2021 (сабота)

  Пристигнување во Златибор во утринските часовии и заминување на групата кон етно село Сирогојно. Посета на музејот на отворено и специјалната продавница за џемпери, по кои Сирогојно е познато низ светот. Околу пладне сместување во апартмански комлекс  Вила Јелена, која се наоѓа во центарот на Златибор во двокреветни и трокреветни соби. Слободно време за одмор и прошетка низ центарот на Златибор. Ноќевање.

  Трет ден: 07.03.2021 (недела)

  Појадок.Заминување на групата кон Дрвенград, дело на Емир Костурица кој го направил овој “град” за потребите на својот филм “Животот е чудо”. Овде може да ги пробате познатите слатки и природните сокови кои носат име на познати светски личности, како што се Новак Ѓоковиќ, Диего Марадона, Џони Деп итн. Потоа посета на изворот ’Бела Вода’ и познатата железница ’Шарганска Осмица’. Во попладневните часови враќање во Златибор. Слободно време за прошетка низ центарот на Златибор и посета на пазарот за сувенири и  познатата златиборска пршута и кајмак. Вечерта, факултативно,свечена вечера со музика во ресторанот на Вила Јелена. Ноќевање.

  Четврти ден: 08.03.2021 (понеделник)

  Појадок. Одјавување од хотелот и заминување кон Македонија со попатна посета на Врњачка Бања за прошетка по познатата Променада, индивидуален ручек и шопинг во многуте продавници.  Пристигнување во вечерните часови.

  Цена на аранжманот: 6.510 денари

  Цената на аранжманот вклучува:

  -       Превоз со високо туристички автобус на наведената релација (50% пополнетост на автобус по протокол)

  -       Две ноќевања со појадок во Апартмански Комплекс Вила Јелена

  -       Посета на Сирогојно, Дрвенград и изворот Бела Вода со локален туристички водич

  -       Посета на Врњачка Бања

  -       Организација, реализација и лиценциран придружник на патувањето

  Цената на аранжманот не вклучува:

  -       Влезница во музејот во Сирогојно – 150 динари ( околу 80 денари)

  -       Влезница во Дрвенград 250 динари ( околу 120 денари)

  -       Туристичка такса која се плаќа во хотел - 2 евра по лице за двете ноќи

  -       Свечена вечера со музика во ресторанот на хотелот доколку постои протокол за тоа – 15 евра по лице

  -       Задолжително патничко осигурување (информации во агенција)

  Напомена: За реализација на ова патување потребни се минимум 30 патници