Понуди
  Filters
  Пребарување

  Софија

  €69,00
  Софија е главен град и најголем град во Бугарија, со население 1 286 383 лица, што претставува 16,4% од населението на Бугарија. Сместена е во централниот дел на Западна Бугарија, во Софиската котлина, и е опкружена со планини: Витоша на југ, Љулин на запад и Стара Планина на север. Софија го носи името на доцно античката катедрала на градот “Света Софија”, а бидејќи светата маченица Софија е мајка на Верата, Надежта и Љубовта, празникот на светиците е 17 септември, се слави како денот на Софија, а исто така се слави и 4 јануари, кога во 1878 година руските војници ослободуваат градот од турско владеење. Софија е прогласена за престолнина на 3 април 1879 година од страна на Уставотворното собрание, како стар бугарски град, оддалечен од турската граница и централно расположен во бугарските земји според тогашното разбирање. Мотото на Софија е ****Градот кој расте, но не старее****Да ја дочекаме оваа Нова Година заедно, во весела и дружељубива атмосфера

  ОПИС НА ДЕСТИНАЦИЈАТА

  Софија е главен град и најголем град во Бугарија, со население 1 286 383 лица, што претставува 16,4% од населението на Бугарија. Сместена е во централниот дел на Западна Бугарија, во Софиската котлина, и е опкружена со планини: Витоша на југ, Љулин на запад и Стара Планина на север. Софија го носи името на доцно античката катедрала на градот “Света Софија”, а бидејќи светата маченица Софија е мајка на Верата, Надежта и Љубовта, празникот на светиците е 17 септември, се слави како денот на Софија, а исто така се слави и 4 јануари, кога во 1878 година руските војници ослободуваат градот од турско владеење. Софија е прогласена за престолнина на 3 април 1879 година од страна на Уставотворното собрание, како стар бугарски град, оддалечен од турската граница и централно расположен во бугарските земји според тогашното разбирање. Мотото на Софија е ****Градот кој расте,нонестарее****Да ја дочекаме оваа Нова Година заедно, во весела и дружељубива атмосфера …

  ПРОРАМА ЗА ПАТУВАЊЕ

  1.Ден 30.12.2017. / Скопје – Македонија – Бугарија – Софија:

  Поаѓање за Софија во 05:00. Попатни паузи за одмор и царински формалности. Пристигнување во Софија. Организиран разглед на градот со локален водич (градскиот плоштад, Цумот, Парламентот, Националниот и историски музеј, црквите Ротонда, Св. Софија, Св. Недела, Руската црква, Храмот Александар Невски со дванаесетте позлатени куполи, Дворецот на културата….Сместување во хотел Akord 3***. Слободно време за индивидуални активности. Во вечерните часови можност за факултативна посета на некој од бројните клубови во Софија.Ноќевање.

  2.Ден 31.12.2017. / Бугарија – Софија:

  Појадок.Слободно време за индивидуални прошетки. Во вечерните часови, организирано се упатуваме во посета на многубројните ресторани и пицерии кои се наоѓаат во центарот на Софија. Препорачуваме да се oдморите, за да бидете спремни за вечерната забава. Дочек на НОВАТА 2018 ГОДИНА на некој од плоштадите во Софија, или факултативна посета на дискотека.Ноќевање.

  3.Ден 01.01.2018. / Софија – Македонија – Скопје:

  Појадок. Одјавување од хотелот во 10:30 часот.Организирана посета за шопинг во PARADISE CENTER, IKEA, RING MАLL и DECATHLON. Во попладневните часови тргнување за Скопје. Пристигнување во Скопје во вечерните часови.

   

   

   

   

  ЦЕНИ И СМЕСТУВАЧКИ КАПАЦИТЕТИ

  СМЕСТУВАЊЕ

  ТИП НА СМЕСТУВАЊЕ

  30.12.—01.01.

  HOTEL AKORD

  1/3 СО ПОЈАДОК

  69

  1/2 СО ПОЈАДОК

  79

   

  Хотел Akord 3* – http://hotel-akord.com/

  Хотелот се наоѓа на 3 километри од центарот на градот и на 20 минути од Меѓународниот аеродром во Софија. Собите се опремени со клима, мини-бар, сеф и сопствено купатило.

   

  ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ ВКЛУЧУВА

  • Превоз со високотуристички автобус,
  • Разглед со локален водич,
  • 3 дена/2 ноќевања во Хотел Akord 3*** на база В/В (ноќевање со појадок),
  • Организирана посета на PARADISE CENTER, IKEA и RING MАLL.
  • Придружник и организација на патувањето

  ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ НЕ ВКЛУЧУВА

  • Задолжително меѓународно патничко и здравствено осигурување
  • Tуристичка такса 2 евра по лице за престој
  • Индивидуални трошоци
  • Факултативни излети.

   

   

  ОПИС НА ДЕСТИНАЦИЈАТА

  Софија е главен град и најголем град во Бугарија, со население 1 286 383 лица, што претставува 16,4% од населението на Бугарија. Сместена е во централниот дел на Западна Бугарија, во Софиската котлина, и е опкружена со планини: Витоша на југ, Љулин на запад и Стара Планина на север. Софија го носи името на доцно античката катедрала на градот “Света Софија”, а бидејќи светата маченица Софија е мајка на Верата, Надежта и Љубовта, празникот на светиците е 17 септември, се слави како денот на Софија, а исто така се слави и 4 јануари, кога во 1878 година руските војници ослободуваат градот од турско владеење. Софија е прогласена за престолнина на 3 април 1879 година од страна на Уставотворното собрание, како стар бугарски град, оддалечен од турската граница и централно расположен во бугарските земји според тогашното разбирање. Мотото на Софија е ****Градот кој расте,нонестарее****Да ја дочекаме оваа Нова Година заедно, во весела и дружељубива атмосфера …

  ПРОРАМА ЗА ПАТУВАЊЕ

  1.Ден 30.12.2017. / Скопје – Македонија – Бугарија – Софија:

  Поаѓање за Софија во 05:00. Попатни паузи за одмор и царински формалности. Пристигнување во Софија. Организиран разглед на градот со локален водич (градскиот плоштад, Цумот, Парламентот, Националниот и историски музеј, црквите Ротонда, Св. Софија, Св. Недела, Руската црква, Храмот Александар Невски со дванаесетте позлатени куполи, Дворецот на културата….Сместување во хотел Akord 3***. Слободно време за индивидуални активности. Во вечерните часови можност за факултативна посета на некој од бројните клубови во Софија.Ноќевање.

  2.Ден 31.12.2017. / Бугарија – Софија:

  Појадок.Слободно време за индивидуални прошетки. Во вечерните часови, организирано се упатуваме во посета на многубројните ресторани и пицерии кои се наоѓаат во центарот на Софија. Препорачуваме да се oдморите, за да бидете спремни за вечерната забава. Дочек на НОВАТА 2018 ГОДИНА на некој од плоштадите во Софија, или факултативна посета на дискотека.Ноќевање.

  3.Ден 01.01.2018. / Софија – Македонија – Скопје:

  Појадок. Одјавување од хотелот во 10:30 часот.Организирана посета за шопинг во PARADISE CENTER, IKEA, RING MАLL и DECATHLON. Во попладневните часови тргнување за Скопје. Пристигнување во Скопје во вечерните часови.

   

   

   

   

  ЦЕНИ И СМЕСТУВАЧКИ КАПАЦИТЕТИ

  СМЕСТУВАЊЕ

  ТИП НА СМЕСТУВАЊЕ

  30.12.—01.01.

  HOTEL AKORD

  1/3 СО ПОЈАДОК

  69

  1/2 СО ПОЈАДОК

  79

   

  Хотел Akord 3* – http://hotel-akord.com/

  Хотелот се наоѓа на 3 километри од центарот на градот и на 20 минути од Меѓународниот аеродром во Софија. Собите се опремени со клима, мини-бар, сеф и сопствено купатило.

   

  ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ ВКЛУЧУВА

  • Превоз со високотуристички автобус,
  • Разглед со локален водич,
  • 3 дена/2 ноќевања во Хотел Akord 3*** на база В/В (ноќевање со појадок),
  • Организирана посета на PARADISE CENTER, IKEA и RING MАLL.
  • Придружник и организација на патувањето

  ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ НЕ ВКЛУЧУВА

  • Задолжително меѓународно патничко и здравствено осигурување
  • Tуристичка такса 2 евра по лице за престој
  • Индивидуални трошоци
  • Факултативни излети.

   

   

  Ознаки за производ