Понуди
  Filters
  Пребарување

  Шопинг - Истанбул

  Види како Табела Листа
  Подреди по
  Приказ по страна

  Шопинг во Истанбул

  €59,00
  Со едниот дел длабоко навлезен во Азија, а со др угиот дел во Европа, Истанбул е единствен град во светот на два континента. Босфор ги носи водите на Црно Море, Мраморно Море и Златниот Рог, низ срцето на градот. Повеќе од 1500 години бил главен град на Римската, Византиската и Отоманската Империја. Разубавуван со многу споменици низ вековите од различни култури, нации, религии, ја даваат магијата наречена Истанбул. Последните откритија докажуваат постоење на живеалишто од пред 400.000 год.. Но “Виолетовата” година почнува 330 год кога Императорот Константин го прогласува градот за главен град на Империјата. Кралската виолетова боја е боја на Византиската императорска фамилија. Се до 1453 год кога е освоен од Османлиите, Истанбул, тогаш Константинопол, бил разубавуван и збогатуван со бројни грандиозни дела на кои и денеска им се воодушевуваме. ИСТАНБУЛ – “SHOPPING FEST”: Истанбул е познат по шопингот во цел свет. Позната “Kapali Carshi”, квартот Taksim, шопинг центарот “Cevahir” во квартот Sisli, големите шопинг центри “Venezia”, “Forum”, “212”, “ Watergarden & Emaar Square mall” ќе ви овозможат неограничено уживање во шопингот по исклучително пристапни цени.