Понуди
  Filters
  Пребарување

  23-ти Октомври

  Види како Табела Листа
  Подреди по
  Приказ по страна

  Истанбул 1НП

  €59,00
  Со едниот дел длабоко навлезен во Азија, а со другиот дел во Европа, Истанбул е единствен град во светот на два континенти. Босфор, водите на Црно Море, Мраморно Море и Златниот Рог ги носи низ срцето на градот. Повеќе од 1500 години бил главен град на Римската, Византиската и Отоманската Империја. Низ вековите е разубавуван со многу споменици од различни култури, нации, религии... . Последните откритија докажуваат постоење на живеалишто од пред 400.000 год.. Но “Виолетовата” година почнува 330 год кога Императорот Константин го прогласува градот за главен град на Империјата. Кралската виолетова боја, е боја на Византиската императорска фамилија. Се до 1453 год кога е освоен од Османлиите, Истанбул, тогаш Константинопол, бил разубавуван и збогатуван со бројни грандиозни дела на кои и денеска им се воодушевуваме. Прошетката низ Истанбул е прошетка низ вековите... а магијата наречена Истанбул ќе Ви ја доловат водичите на Нехар Травел. ИСТАНБУЛ – “SHOPPING FEST”: Истанбул е познат по шопингот во цел свет. Позната “Kapali Carshi”, квартот Taksim, шопинг центарот “Cevahir” во квартот Sisli, големите шопинг центри “Venezia”, “Forum”, “212”, “ Watergarden & Emaar Square mall”ќе Ви овозможат неограничено уживање во шопингот по исклучително пристапни цени

  Истанбул 2НП

  €79,00
  Со едниот дел длабоко навлезен во Азија, а со другиот дел во Европа, Истанбул е единствен град во светот на два континенти. Босфор, водите на Црно Море, Мраморно Море и Златниот Рог ги носи низ срцето на градот. Повеќе од 1500 години бил главен град на Римската, Византиската и Отоманската Империја. Низ вековите е разубавуван со многу споменици од различни култури, нации, религии... . Последните откритија докажуваат постоење на живеалишто од пред 400.000 год.. Но “Виолетовата” година почнува 330 год кога Императорот Константин го прогласува градот за главен град на Империјата. Кралската виолетова боја, е боја на Византиската императорска фамилија. Се до 1453 год кога е освоен од Османлиите, Истанбул, тогаш Константинопол, бил разубавуван и збогатуван со бројни грандиозни дела на кои и денеска им се воодушевуваме. Прошетката низ Истанбул е прошетка низ вековите... а магијата наречена Истанбул ќе Ви ја доловат водичите на Нехар Травел ИСТАНБУЛ – “SHOPPING FEST”: Истанбул е познат по шопингот во цел свет. Позната “Kapali Carshi”, квартот Taksim, шопинг центарот “Cevahir” во квартот Sisli, големите шопинг центри “Venezia”, “Forum”, “212”, “ Watergarden & Emaar Square mall” ќе ви овозможат неограничено уживање во шопингот по исклучително пристапни цени.