Close
Понуди
  Filters
  Пребарување

  Истанбул од 1001 ноќ 3НП 11ти и 23ти ОКТОМВРИ

  €109,00

  Термин:06 Октомври    

  Термин: 19 Октомври    

    

   

  1 денСКОПЈЕ-ИСТАНБУЛ

  Состанок на групата спроти хотелот Holiday In во 16:00 ч. Поаѓање за Истанбул во 16:30 h. Се патува преку граничниот премин Богородица и Грција. Ноќно возење со попатни паузи.    

   

  2 ден  ИСТАНБУЛ

  Пристигнување во Истанбул во утринските часови.

  Предлагаме панорамско разгледување на градот со автобус: Капали чаршија, Бејазит- најстариот универзитет, Лалели,  Аксарај, Римскиот Аквадукт, Бејоглу, Пера Палас хотелот (каде Агата Кристи го напишала светски познатиот роман Ориент Експрес), кратка прошетка низ Таксим, Операта, стадионот на  ФК Бешикташ,  Долма Бахче Сарајот. Сместување во хотел . Вечерта факултативно заминуваме во традиционален ресторан  со богато мени и прекрасна програма со ориентални танци за незаборавно доживување. Ноќевање.

   

  3 ден СУЛТАНСКИ ИСТАНБУЛ  

  Султански Истанбул + крстарење по Босфор

  Појадок. Организираме факултативна посета на најбогатата, најубавата и последната султанска палата – Долма Бахче Сарај Палатата со локален водич. Потоа заминуваме на прекрасно и возбудливо крстарење по БОСФОР со приватен брод и водич: тврдината Румели Хисар, “Beyler beyi”  палатата... Ќе уживате во прекрасниот  поглед на раскошните палати на светски познатите политичари и бизнисмени ( Тансу Чилер...),  Kiskulesi (Моминската кула) , Султанската палата Чираган ... палатите од Турските ТВ серии...  Потоа факултативно ве носиме на Азиската страна на Истанбул. Ќе го видите најголемиот и  најпознат мост во Истанбул, граден по пример на Голден Гејт мостот во Сан Франциско. Го посетуваме најубавиот дел дел од градот - Бејлербеи каде ќе имате можност да се прошетате и да пиете кафе и вечерате покрај Босфор. Потоа ве водиме во местото Ускудар за да ја видите познатата џамија на Михримах Султан.Враќање во хотел. Ноќевање.

   

  4 ден  ИСТАНБУЛ  

  Отомански и Византиски Истанбул 

  Појадок. Ве водиме во славното и бурно минато на Османлиското царство9факултативно): со локален водич ќе ја разгледаме познатата  црква АЈА СОФИЈА , ќе влеземе во најпознатата султанска палата во светот - Топ Капи Палатата и ќе го видиме Султанскиот Харем . Потоа ќе се воодушевуваме на големината на Сината џамија, Султанахмед плоштадот и Византискиот хиподром. Можност да се посети и подземната византиска цистерна каде се чувала водата за пиење од каде градот бил снабдуван со вода. Пешки продолжуваме до Капали чаршија каде го завршуваме програмот. Излетот е факултативен.Враќање во хотел. Вечерта ве носиме на чајче и наргиле во Ташан. Ноќевање.

   

   

   

  5 ден ИСТАНБУЛ-СКОПЈЕ

  Појадок. Слободно претпладне за индивидуални прошетки. За крај, ве водиме во голем шопинг центар ФОРУМ. Попладне поаѓање за Скопје. Се патува преку Грција. Ноќно возење со попатни паузи.

   

  6 ден  СКОПЈЕ

  Пристигнување во Скопје во утринските часови.

   

  ЦЕНА ЗА УПЛАТА ДО 20 СЕПТЕМВРИ 109€ / 6.760 ден

  ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ  119 / 7.380 ден 

  Цената вклучува:

  *Превоз со високотуристички автобус

  на релација Скопје – Истанбул - Скопје

  * Сместување во хотел  Martinez 3*  / 3 НП  http://www.otelmartinenz.com/

  * Пратител на програмата

  Цената не вклучува:

  * Факултативни Излети:

  * панорамско разгледување на градот со автобус и лок. водич- 10 евра

  * Крстарење по Босфор -15 евра

  * Прошетка низ Азискиот дел на Истанбул - 15 евра

  * Посета на Долма Бахче сарајот со локален водич, превоз со автобус и влезница во палатата и влезница во харемот - 35 евра

  * Отомански - Византиски Истанбул: превоз со автобус и локален водич - 10 eвра

  * Вечера во ориентален ресторан со стомачни танци - 30 евра

   

  * Влезници за  музеите: 

  Топ Капи – 15 евра

  Аја Софија (влезница и аудио опрема) – 15 евра

  Харемот во Топ Капи – 10 евра   

  *  Патничко осигурување 185 мкд.

  *** За реализација на програмата потребни се минимум 45 особи

   

  *** Плаќање во денарска противвредност 1 евро = 62 денари 

   

  *** Сите други услови на патување важат според годишната програма на НЕХАР ТРАВЕЛ

   

  T.A НЕХАР TРАВЕЛ, ул. Мито Хаџи Василев Јасмин бр.52  Tel: 02/3 13 10 45 Моб: 071/380724

  e-mail: info@nehartravel.com.mk, www.nehartravel.com.mk

  Термин:06 Октомври    

  Термин: 19 Октомври    

    

   

  1 денСКОПЈЕ-ИСТАНБУЛ

  Состанок на групата спроти хотелот Holiday In во 16:00 ч. Поаѓање за Истанбул во 16:30 h. Се патува преку граничниот премин Богородица и Грција. Ноќно возење со попатни паузи.    

   

  2 ден  ИСТАНБУЛ

  Пристигнување во Истанбул во утринските часови.

  Предлагаме панорамско разгледување на градот со автобус: Капали чаршија, Бејазит- најстариот универзитет, Лалели,  Аксарај, Римскиот Аквадукт, Бејоглу, Пера Палас хотелот (каде Агата Кристи го напишала светски познатиот роман Ориент Експрес), кратка прошетка низ Таксим, Операта, стадионот на  ФК Бешикташ,  Долма Бахче Сарајот. Сместување во хотел . Вечерта факултативно заминуваме во традиционален ресторан  со богато мени и прекрасна програма со ориентални танци за незаборавно доживување. Ноќевање.

   

  3 ден СУЛТАНСКИ ИСТАНБУЛ  

  Султански Истанбул + крстарење по Босфор

  Појадок. Организираме факултативна посета на најбогатата, најубавата и последната султанска палата – Долма Бахче Сарај Палатата со локален водич. Потоа заминуваме на прекрасно и возбудливо крстарење по БОСФОР со приватен брод и водич: тврдината Румели Хисар, “Beyler beyi”  палатата... Ќе уживате во прекрасниот  поглед на раскошните палати на светски познатите политичари и бизнисмени ( Тансу Чилер...),  Kiskulesi (Моминската кула) , Султанската палата Чираган ... палатите од Турските ТВ серии...  Потоа факултативно ве носиме на Азиската страна на Истанбул. Ќе го видите најголемиот и  најпознат мост во Истанбул, граден по пример на Голден Гејт мостот во Сан Франциско. Го посетуваме најубавиот дел дел од градот - Бејлербеи каде ќе имате можност да се прошетате и да пиете кафе и вечерате покрај Босфор. Потоа ве водиме во местото Ускудар за да ја видите познатата џамија на Михримах Султан.Враќање во хотел. Ноќевање.

   

  4 ден  ИСТАНБУЛ  

  Отомански и Византиски Истанбул 

  Појадок. Ве водиме во славното и бурно минато на Османлиското царство9факултативно): со локален водич ќе ја разгледаме познатата  црква АЈА СОФИЈА , ќе влеземе во најпознатата султанска палата во светот - Топ Капи Палатата и ќе го видиме Султанскиот Харем . Потоа ќе се воодушевуваме на големината на Сината џамија, Султанахмед плоштадот и Византискиот хиподром. Можност да се посети и подземната византиска цистерна каде се чувала водата за пиење од каде градот бил снабдуван со вода. Пешки продолжуваме до Капали чаршија каде го завршуваме програмот. Излетот е факултативен.Враќање во хотел. Вечерта ве носиме на чајче и наргиле во Ташан. Ноќевање.

   

   

   

  5 ден ИСТАНБУЛ-СКОПЈЕ

  Појадок. Слободно претпладне за индивидуални прошетки. За крај, ве водиме во голем шопинг центар ФОРУМ. Попладне поаѓање за Скопје. Се патува преку Грција. Ноќно возење со попатни паузи.

   

  6 ден  СКОПЈЕ

  Пристигнување во Скопје во утринските часови.

   

  ЦЕНА ЗА УПЛАТА ДО 20 СЕПТЕМВРИ 109€ / 6.760 ден

  ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ  119 / 7.380 ден 

  Цената вклучува:

  *Превоз со високотуристички автобус

  на релација Скопје – Истанбул - Скопје

  * Сместување во хотел  Martinez 3*  / 3 НП  http://www.otelmartinenz.com/

  * Пратител на програмата

  Цената не вклучува:

  * Факултативни Излети:

  * панорамско разгледување на градот со автобус и лок. водич- 10 евра

  * Крстарење по Босфор -15 евра

  * Прошетка низ Азискиот дел на Истанбул - 15 евра

  * Посета на Долма Бахче сарајот со локален водич, превоз со автобус и влезница во палатата и влезница во харемот - 35 евра

  * Отомански - Византиски Истанбул: превоз со автобус и локален водич - 10 eвра

  * Вечера во ориентален ресторан со стомачни танци - 30 евра

   

  * Влезници за  музеите: 

  Топ Капи – 15 евра

  Аја Софија (влезница и аудио опрема) – 15 евра

  Харемот во Топ Капи – 10 евра   

  *  Патничко осигурување 185 мкд.

  *** За реализација на програмата потребни се минимум 45 особи

   

  *** Плаќање во денарска противвредност 1 евро = 62 денари 

   

  *** Сите други услови на патување важат според годишната програма на НЕХАР ТРАВЕЛ

   

  T.A НЕХАР TРАВЕЛ, ул. Мито Хаџи Василев Јасмин бр.52  Tel: 02/3 13 10 45 Моб: 071/380724

  e-mail: info@nehartravel.com.mk, www.nehartravel.com.mk

  Ознаки за производ