Понуди
  Filters
  Пребарување

  ЧАО Италија 3НП 11ти и 23ти ОКТОМВРИ

  €209,00

  ТЕРМИН: 07 Октомври

  ТЕРМИН: 19  Октомври 

   

   ДРАЧ-БАРИ-ПОМПЕЈА-НЕАПОЛ-РИМ- МОНТЕКТИНИ – ПИЗА – ФИРЕНЦА 

  1 ден СКОПЈЕ-ДРАЧ-БАРИ-РИМ

  Состанок на групата во 11.00ч. Поаѓање во 11:30ч.Се патува преку Албанија гр.Ќафасан кон Драч. Сместување на брод. Бродот испловува во  22:30ч. Ноќно возење кон Бари.  

   

  2 ден БАРИ –ПОМПЕЈА-НЕАПОЛ- РИМ

  Пристигнување во Бари во 08.00.  Продолжуваме кон  Рим, со попатна посета на античкиот град Помпеја кој бил комплетно уништен и затрупан под пепел по катастрофалната ерупција на вулканот Везув во 79 г. Потоа одиме на прошетка низ Неапол :Плоштадите Данте и Белини.

  Пристигнување во Рим во вечерните часови. Сместување во хотел. Ноќевање.

   

  3 ден РИМ – ВАТИКАН – ТИВОЛИ

  Појадок.  Предпладне посета на Ватикан и Ватиканските музеи, Црквата во Ватикан, Сикстинската Капела, Катедралата Св.Петар со локален водич. Потоа предлагаме прекрасен факултативен излет до

  Тиволи. Посета на волшебните паркови и фонтани на вилата Д Есте.  Враќање во Рим. Слободно попладне за ручек, кафе и индивидуални активности... Предлагаме вечерна прошетка Roma by night.Ноќевање.

   

  4 ден РИМ  - МОНТЕКАТИНИ - ПИЗА

  Појадок. Предпладне разглед на Рим со локален стручен водич: плоштадот на Републиката, Олтарот на мирот, плоштадот Венеција, Римскиот форум, Виа Дел Корсо, Фонтана Ди Треви, Виа Венето, мостовите на Тибар, црквата Св.Петар, Колосеумот... Поаѓање за Монтекатини. Пристигнување во Монтекатини во попладневните часови. Сместување во хотел. Препорачуваме вечерна посета на Пиза - Разглед на плоштадот Plazza Dei Miracoli на кој се наоѓа Кривата Кула,  катедралата Santa Maria della Spina, крстилница Св.Јован. Слободно време за индивидуални прошетки. Враќање во хотел. Ноќевање. 

   

  5 ден МОНТЕКАТИНИ – ФИРЕНЦА-СКОПЈЕ

  Појадок. Одјавување од хотел. Групата заминува во целодневна посета на  Фиренца. Можност да уживате во ренесансниот град: мостот Векио, црквата Санта Кроче, Катедралата, плоштадот Сињорија, Палацио Векио, Галеријата Уфицио... Во попладневните часови поаѓање за Македонија. Ноќно возење преку Словенија, Хрватска и Србија со попатни застанувања поради одмор и царински формалности. 

  6 ден СКОПЈЕ

  Пристигнување во Скопје во пополадневните  часови.

   

  ЦЕНАЗА УПЛАТА ДО 20 СЕПТЕМВРИ 209 Евра / 12.960 ден

  ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ:219 Евра / 13.580 ден                                            


  ЦЕНАТА   ВКЛУЧУВА:

  -Превоз со високотуристички автобус  

  - Сместување во Рим во хотел со 3* на база 2 Н/П,

  - Сместување во Монтекатини во хотел 3* на база 1 Н/П

  - Посета на Неапол

  - Превоз со брод Драч-Бари,

  - Седишта на брод на палуба

  - Туристички пратител на групата

  - Организација на патувањето

   

  ЦЕНАТА  НЕ ВКЛУЧУВА:                               

  - Патничко осигурување  185 мкд

  - Разглед на Рим  со лок. водич 15 евра

  - Задолжителна посета на Фиренца 30 евра

  - Посета Помпеја со влезница и водич  25 евра*

   -Посета Ватикан со влезница и водич 50 евра*

  ( резервација при уплата)

  Посета на Тиволи со влезница и водич  25 евра*

  - Вечерна посета на Пиза 10 евра*                 

  - доплата за бродска кабина Драч-Бари 15 евра*

  - Rome by night 15 евра*

  - локална туристичка такса во Рим :6 евра/ден по лице / се плаќа во агенција

  - локална туристичка такса во Монтекатини :2 евра/ден по лице / се плаќа во агенција

  Билети за јавен превоз

  - еднокреветна соба 3.600 денари

   

  *** Цените на влезниците може да бидат променливи во зависност од цената во моментот во локалитетите во моментот*** 

  НАПОМЕНИ:

  • За реализација на ова патување, потребен е минимум од 45 патници.
  • Плаќањето се врши исклучиво во денарска противвредност по курс 1 евро = 62 денари
  • За резервација на аранжманот потребна е аконтација од 30%, целосна уплата најдоцна 10 дена пред поаѓање
  • Останатите услови на патување важат според годишниот програм на НЕХАР ТРАВЕЛ
  • Агенцијата го задржува правото за отказ на аранжманот најмалку 5 дена пред поаѓање. 

  *Можност за плаќање на 6 рати без камата*

  ТЕРМИН: 07 Октомври

  ТЕРМИН: 19  Октомври 

   

   ДРАЧ-БАРИ-ПОМПЕЈА-НЕАПОЛ-РИМ- МОНТЕКТИНИ – ПИЗА – ФИРЕНЦА 

  1 ден СКОПЈЕ-ДРАЧ-БАРИ-РИМ

  Состанок на групата во 11.00ч. Поаѓање во 11:30ч.Се патува преку Албанија гр.Ќафасан кон Драч. Сместување на брод. Бродот испловува во  22:30ч. Ноќно возење кон Бари.  

   

  2 ден БАРИ –ПОМПЕЈА-НЕАПОЛ- РИМ

  Пристигнување во Бари во 08.00.  Продолжуваме кон  Рим, со попатна посета на античкиот град Помпеја кој бил комплетно уништен и затрупан под пепел по катастрофалната ерупција на вулканот Везув во 79 г. Потоа одиме на прошетка низ Неапол :Плоштадите Данте и Белини.

  Пристигнување во Рим во вечерните часови. Сместување во хотел. Ноќевање.

   

  3 ден РИМ – ВАТИКАН – ТИВОЛИ

  Појадок.  Предпладне посета на Ватикан и Ватиканските музеи, Црквата во Ватикан, Сикстинската Капела, Катедралата Св.Петар со локален водич. Потоа предлагаме прекрасен факултативен излет до

  Тиволи. Посета на волшебните паркови и фонтани на вилата Д Есте.  Враќање во Рим. Слободно попладне за ручек, кафе и индивидуални активности... Предлагаме вечерна прошетка Roma by night.Ноќевање.

   

  4 ден РИМ  - МОНТЕКАТИНИ - ПИЗА

  Појадок. Предпладне разглед на Рим со локален стручен водич: плоштадот на Републиката, Олтарот на мирот, плоштадот Венеција, Римскиот форум, Виа Дел Корсо, Фонтана Ди Треви, Виа Венето, мостовите на Тибар, црквата Св.Петар, Колосеумот... Поаѓање за Монтекатини. Пристигнување во Монтекатини во попладневните часови. Сместување во хотел. Препорачуваме вечерна посета на Пиза - Разглед на плоштадот Plazza Dei Miracoli на кој се наоѓа Кривата Кула,  катедралата Santa Maria della Spina, крстилница Св.Јован. Слободно време за индивидуални прошетки. Враќање во хотел. Ноќевање. 

   

  5 ден МОНТЕКАТИНИ – ФИРЕНЦА-СКОПЈЕ

  Појадок. Одјавување од хотел. Групата заминува во целодневна посета на  Фиренца. Можност да уживате во ренесансниот град: мостот Векио, црквата Санта Кроче, Катедралата, плоштадот Сињорија, Палацио Векио, Галеријата Уфицио... Во попладневните часови поаѓање за Македонија. Ноќно возење преку Словенија, Хрватска и Србија со попатни застанувања поради одмор и царински формалности. 

  6 ден СКОПЈЕ

  Пристигнување во Скопје во пополадневните  часови.

   

  ЦЕНАЗА УПЛАТА ДО 20 СЕПТЕМВРИ 209 Евра / 12.960 ден

  ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ:219 Евра / 13.580 ден                                            


  ЦЕНАТА   ВКЛУЧУВА:

  -Превоз со високотуристички автобус  

  - Сместување во Рим во хотел со 3* на база 2 Н/П,

  - Сместување во Монтекатини во хотел 3* на база 1 Н/П

  - Посета на Неапол

  - Превоз со брод Драч-Бари,

  - Седишта на брод на палуба

  - Туристички пратител на групата

  - Организација на патувањето

   

  ЦЕНАТА  НЕ ВКЛУЧУВА:                               

  - Патничко осигурување  185 мкд

  - Разглед на Рим  со лок. водич 15 евра

  - Задолжителна посета на Фиренца 30 евра

  - Посета Помпеја со влезница и водич  25 евра*

   -Посета Ватикан со влезница и водич 50 евра*

  ( резервација при уплата)

  Посета на Тиволи со влезница и водич  25 евра*

  - Вечерна посета на Пиза 10 евра*                 

  - доплата за бродска кабина Драч-Бари 15 евра*

  - Rome by night 15 евра*

  - локална туристичка такса во Рим :6 евра/ден по лице / се плаќа во агенција

  - локална туристичка такса во Монтекатини :2 евра/ден по лице / се плаќа во агенција

  Билети за јавен превоз

  - еднокреветна соба 3.600 денари

   

  *** Цените на влезниците може да бидат променливи во зависност од цената во моментот во локалитетите во моментот*** 

  НАПОМЕНИ:

  • За реализација на ова патување, потребен е минимум од 45 патници.
  • Плаќањето се врши исклучиво во денарска противвредност по курс 1 евро = 62 денари
  • За резервација на аранжманот потребна е аконтација од 30%, целосна уплата најдоцна 10 дена пред поаѓање
  • Останатите услови на патување важат според годишниот програм на НЕХАР ТРАВЕЛ
  • Агенцијата го задржува правото за отказ на аранжманот најмалку 5 дена пред поаѓање. 

  *Можност за плаќање на 6 рати без камата*

  Ознаки за производ