Close
Понуди
  Filters
  Пребарување

  Чинкве Тере - Фиренца 3НП 11ти и 23ти ОКТОМВРИ

  €179,00

  Термин 06 Октомври

  Термин 19 Октомври

   

  1 ден   Скопје – Монтекатини

  Состанок на групата во 12:30ч.на паркингот кај Спортски центар Борис Трајковски. Поаѓање за Фиренца во 13.00ч. Патување преку Србија, Хрватска и Словенија, со попатни паузи за одмор, пасошка и царинска контрола. Ноќно возење.

   

  2 ден   Монтекатини – Пиза – Монтекатини

  Пристигнување во пладеневните часови во Монтекатини Терме. Сместување во хотел. Слободно попладне за одмор. Во вечерните часови предлагаме посета и прошетка на Пиза. Пиза, град во Италија лоциран на бреговите на Тосканската ривиера, некогашна моќна поморска сила чијашто флота скоро 150 години била најголемата сила на Средоземното море. Посета на центарот на градот каде се сместени трите обележја на овој град: Piazza Dei Miracoli, Катедралата DUOMO, крстилиницата San Giovanni, Кривата Кула (која вооедно е и најпознатата кула во Италија), Campo Santo (Стари гробишта). Слободно време за индивидуална прошетка. Враќање во хотел. Ноќевање.

   

  3ден   Монтекатини- Cinque Terre- Монтекатини

  Појадок.После појадкот заминување (08:00ч.) на целодневна факултативна екскурзија до најпознатите и најживописни селца на Италијанската рива. Разлгед на  регионот со водич. Пристигнување во градот La Speziaод каде се продолжува со воз. Cinque Terre е област лоцирана на Лигурското крајбрежје сочинета од 5 селца: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, ManarolaиRiomaggiore, кои со околните планини го сочинуваат Националниот парк CINQUE TERRE, кој е под заштита на UNESCO. Овој дел од Италијанската ривиера е еден од најпознатите и живописен  туристички центар. Враќање во La Spezia. Поаѓање за Монтекатини. Ноќевање.

   

  4ден   Монтекатини- Сиена – Сан Џемињано–Монтекатини

  Појадок. После појадокот заминување на целодневен факултативен излет во градовите Сиена и Сан Џимињано. Пристигнување во Сиена, градот кој низ историјата претставуал најголем ривал на Фиренца и втор по важност во Тоскана по богатата ризница на уметничко и културно наследство. Разглед на градот: црквата San Domenico, Катедралата Siena –Metropolitana di Sandra Maria Assunta, PallazoSalimbeniи Piazza Salimbeniи плоштадот  Del Campo – плоштад во облик на школка на кој се одржува познатата коњска трка Palio...Слободно време за индивидуална прошетка до поаѓањето за Сан Џимињано. Пристигнување во San Gimignanoтипично тосканско градче опкружено со винови насади и маслинови градини. “San Gimignanodala belle Tore” во кој е добро сочуван амбиентот од XIIIи XIV век, и 14-те кули кои прават една целина на ова живописно мало тосканско градче. Слободно време за индивидуална прошетка. Враќање во Монтекатини. Слободна вечер за индивидуални прошетки низ Монтекатини. Ноќевање.

   

  5 ден  Монтекатини –ФИРЕНЦА – Скопје

  Појадок. После појадокот (08:00) заминување за Фиренца, лоцирана во срцето на Тоскана на реката Арно, својот подем го доживува за време на моќната Фамилијата МЕДИЧИ кои владееле од XIV- XVII век, кои се познати како големи мецени на уметноста и културата, потикнувачи на ренесансниот период. Разглед на градот со локален водич: Палатата Векио, Катедралата Дел Фиори, Крстилницата Сан Џовани, Плоштадот Сињори, Галеријата УФИЦИ, Мостот ПОНТЕ ВЕКИО, Црквата Санта Кроче, Палатата Пити...Во попладневните часoви (17:00- 18 :00) поаѓање за Скопје.. Ноќно возење преку Словенија, Хрватска и Србија со попантни паузи за одмор, пасошка и царинска контрола.

   

  6ден   Скопје

  Пристигнување во Скопје во попладневните  часови .

   

  ЦЕНА ЗА УПЛАТА ДО 20 СЕПТЕМВРИ 189 евра / 11.720 ден

  ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ: 199 евра / 12.340 ден

   

  Во цената на аранжманот е вклучено:

  •       Превоз со високотуристички автобусна дадената релација
  •       Сместување во хотел со 3* на база 3НП (ноќевање со појадок) во Монтекатини
  •       Вечерна  посета на Пиза
  •       Посета и разглед на Фиренца
  •       Организација, реализација и професионален туристички придружник на патувањето

   

  Во цената на аранжманот не е вклучено:

  •       Целодневен излет на Cinque Terre (трансфер, CinqueTerre card – воз  до 5-те места, користење на wi-fi , трансфер од железничка до центар на Ла Специја, водич ) - 45€
  •       Посета на Сиена и Сан Џемињано (трансфер,  водич) - 45€
  •       Туристичка такса во хотел во Монтекатини (2се плаќа на рецепција)
  •       Патничко здравствено осигурување(без франшиза)- 185ден (за лица до 60 год)
  •       Индивидуални трошоци

  НАПОМЕНИ

  •          За реализација на ова патување, потребен е минимум од 45 патници.
  •          Плаќањето се врши исклучиво во денарска противвредност по курс 1 евро = 62 денари
  •          За резервација на аранжманот потребна е аконтација од 30%, целосна уплата најдоцна 10 дена пред поаѓање
  •          Останатите услови на патување важат според годишниот програм на НЕХАР ТРАВЕЛ
  •          Агенцијата го задржува правото за отказ на аранжманот најмногу 5 дена пред поаѓање.
  •          Патникот има обврска да се јави 24ч. пред патувањето за да потврди време и место  на поаѓање.

   

   

                НЕХАР ТРАВЕЛ ул.Мито Хаџивасилев Јасмин бр. 52б, Скопје Teл: 02/3 13 10 45  Моб: 071 380724

  e-mail: info@nehartravel.com.mk    web:www.nehartravel.com.mk

  Термин 06 Октомври

  Термин 19 Октомври

   

  1 ден   Скопје – Монтекатини

  Состанок на групата во 12:30ч.на паркингот кај Спортски центар Борис Трајковски. Поаѓање за Фиренца во 13.00ч. Патување преку Србија, Хрватска и Словенија, со попатни паузи за одмор, пасошка и царинска контрола. Ноќно возење.

   

  2 ден   Монтекатини – Пиза – Монтекатини

  Пристигнување во пладеневните часови во Монтекатини Терме. Сместување во хотел. Слободно попладне за одмор. Во вечерните часови предлагаме посета и прошетка на Пиза. Пиза, град во Италија лоциран на бреговите на Тосканската ривиера, некогашна моќна поморска сила чијашто флота скоро 150 години била најголемата сила на Средоземното море. Посета на центарот на градот каде се сместени трите обележја на овој град: Piazza Dei Miracoli, Катедралата DUOMO, крстилиницата San Giovanni, Кривата Кула (која вооедно е и најпознатата кула во Италија), Campo Santo (Стари гробишта). Слободно време за индивидуална прошетка. Враќање во хотел. Ноќевање.

   

  3ден   Монтекатини- Cinque Terre- Монтекатини

  Појадок.После појадкот заминување (08:00ч.) на целодневна факултативна екскурзија до најпознатите и најживописни селца на Италијанската рива. Разлгед на  регионот со водич. Пристигнување во градот La Speziaод каде се продолжува со воз. Cinque Terre е област лоцирана на Лигурското крајбрежје сочинета од 5 селца: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, ManarolaиRiomaggiore, кои со околните планини го сочинуваат Националниот парк CINQUE TERRE, кој е под заштита на UNESCO. Овој дел од Италијанската ривиера е еден од најпознатите и живописен  туристички центар. Враќање во La Spezia. Поаѓање за Монтекатини. Ноќевање.

   

  4ден   Монтекатини- Сиена – Сан Џемињано–Монтекатини

  Појадок. После појадокот заминување на целодневен факултативен излет во градовите Сиена и Сан Џимињано. Пристигнување во Сиена, градот кој низ историјата претставуал најголем ривал на Фиренца и втор по важност во Тоскана по богатата ризница на уметничко и културно наследство. Разглед на градот: црквата San Domenico, Катедралата Siena –Metropolitana di Sandra Maria Assunta, PallazoSalimbeniи Piazza Salimbeniи плоштадот  Del Campo – плоштад во облик на школка на кој се одржува познатата коњска трка Palio...Слободно време за индивидуална прошетка до поаѓањето за Сан Џимињано. Пристигнување во San Gimignanoтипично тосканско градче опкружено со винови насади и маслинови градини. “San Gimignanodala belle Tore” во кој е добро сочуван амбиентот од XIIIи XIV век, и 14-те кули кои прават една целина на ова живописно мало тосканско градче. Слободно време за индивидуална прошетка. Враќање во Монтекатини. Слободна вечер за индивидуални прошетки низ Монтекатини. Ноќевање.

   

  5 ден  Монтекатини –ФИРЕНЦА – Скопје

  Појадок. После појадокот (08:00) заминување за Фиренца, лоцирана во срцето на Тоскана на реката Арно, својот подем го доживува за време на моќната Фамилијата МЕДИЧИ кои владееле од XIV- XVII век, кои се познати како големи мецени на уметноста и културата, потикнувачи на ренесансниот период. Разглед на градот со локален водич: Палатата Векио, Катедралата Дел Фиори, Крстилницата Сан Џовани, Плоштадот Сињори, Галеријата УФИЦИ, Мостот ПОНТЕ ВЕКИО, Црквата Санта Кроче, Палатата Пити...Во попладневните часoви (17:00- 18 :00) поаѓање за Скопје.. Ноќно возење преку Словенија, Хрватска и Србија со попантни паузи за одмор, пасошка и царинска контрола.

   

  6ден   Скопје

  Пристигнување во Скопје во попладневните  часови .

   

  ЦЕНА ЗА УПЛАТА ДО 20 СЕПТЕМВРИ 189 евра / 11.720 ден

  ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ: 199 евра / 12.340 ден

   

  Во цената на аранжманот е вклучено:

  •       Превоз со високотуристички автобусна дадената релација
  •       Сместување во хотел со 3* на база 3НП (ноќевање со појадок) во Монтекатини
  •       Вечерна  посета на Пиза
  •       Посета и разглед на Фиренца
  •       Организација, реализација и професионален туристички придружник на патувањето

   

  Во цената на аранжманот не е вклучено:

  •       Целодневен излет на Cinque Terre (трансфер, CinqueTerre card – воз  до 5-те места, користење на wi-fi , трансфер од железничка до центар на Ла Специја, водич ) - 45€
  •       Посета на Сиена и Сан Џемињано (трансфер,  водич) - 45€
  •       Туристичка такса во хотел во Монтекатини (2се плаќа на рецепција)
  •       Патничко здравствено осигурување(без франшиза)- 185ден (за лица до 60 год)
  •       Индивидуални трошоци

  НАПОМЕНИ

  •          За реализација на ова патување, потребен е минимум од 45 патници.
  •          Плаќањето се врши исклучиво во денарска противвредност по курс 1 евро = 62 денари
  •          За резервација на аранжманот потребна е аконтација од 30%, целосна уплата најдоцна 10 дена пред поаѓање
  •          Останатите услови на патување важат според годишниот програм на НЕХАР ТРАВЕЛ
  •          Агенцијата го задржува правото за отказ на аранжманот најмногу 5 дена пред поаѓање.
  •          Патникот има обврска да се јави 24ч. пред патувањето за да потврди време и место  на поаѓање.

   

   

                НЕХАР ТРАВЕЛ ул.Мито Хаџивасилев Јасмин бр. 52б, Скопје Teл: 02/3 13 10 45  Моб: 071 380724

  e-mail: info@nehartravel.com.mk    web:www.nehartravel.com.mk

  Ознаки за производ