Close
Понуди
  Filters
  Пребарување

  Будимпешта 2НП (Сент Андреа-Естергом - Вишеград) -- Нова Година

  €145,00
  Будимпешта - Kралица на Дунав, преполна со култура која освојува и заведува, преполна со романтични мостови и широки булевари, улички со калдрма, живописни куќи... Со спојувањето на трите града- Будим, Обуда и Пешта во 1873 год. настанала единствената Будимпешта, денес град со околу 2 милиони жители, административен, културен, научен, трговски и сообраќаен центар на Унгарија. Будимскиот дворец, авенијата Андраши со плоштадот на хероите и Милениумската подземна железница се прогласени за светско културно наследство под заштита на УНЕСКО. Ако сте љубители на уметноста, архитектурата и историјата Будимпешта е вистинскиот избор за Вас.

   

  Термин: 30 Декември

  1 ден  30.12.2021СКОПЈЕ - БУДИМПЕШТА   Состанок  на групата пред спортската сала Борис Трајковски  во 13.00 часот.Поаѓање  за Будимпешта во 13.30 часот. Се патува преку Србија со куси попатни паузи. Ноќно возење.

  2 ден   31.12.2021БУДИМПЕШТА  Пристигнување во Будимпешта во утринските часови. Факултативно Ве водиме на панорамско разгледување на градот : Споменикот на Милениумот, Операта, улиците Ваци, Андраши, Ракочи, Парламентот, црквата "Св. Стефан", мостовите на Дунав, Будим, Цитаделата, Кралската палата, црквата "Св. Матејас", Рибарската тврдина...  Слободно време за индивидуални прошетки и ручек. Сместување во хотел... .  Дочек на НОВА ГОДИНА на плоштадите на Будимпешта.  Ноќевање.

  3 ден   01.01.2022БУДИМПЕШТА  - СЕНТ АНДРЕА  - ЕСТЕРГОМ- ВИШЕГРАД  Појадок.По појадокот следи целодневен факултативен излет до Естергом и Вишеград - некогашните центри на кралска Унгарија. Пристигнување во Естергом - град кој лежи на брегот на Дунав, воедно и природна граница помеѓу Р.Унгарија и Р.Словачка. Разглед на градот со локален водич и посета на Естергомската катедрала која е највисоката црква во Р.Унгарија. Патот продолжува кон Вишеград, каде се наоѓа летната резиденција на кралот Матијас, некогашното кралско седиште на Унгарија. Попладне попатна посета на живописното градче Ст. Андреја - каде се негуваат старата архитектура и народните ракотворби, богато со голем број винотеки, музеи, галерии и цркви. Разглед на градот со локален водич и слободно време за индивидуални прошетки и ручек. Враќање во Будимпешта во попладневните часови со можност  за факултативно крстарење со брод по Дунав, под прекрасните мостови со можност за единствен поглед од вода на најимпозантните објекти во Будим и Пешта .  Враќање во хотел. Ноќевање

  4 ден   02.01.2022 БУДИМПЕШТА  Појадок. По појадокот, одјавување од хотел. Слободен ден во центарот на Будимпешта или можност за посета на шопинг центар. Поаѓање за Македонија во попладневните  часови. Ноќно возење со попатни паузи за одмор и царински формалности.

  5 ден  03.01.2022СКОПЈЕ  Пристигнување во Скопје во утринските  часови.

   

  ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ:  145 / 8.990 денари

   

  ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ ВКЛУЧУВА:

  • Превоз со високотуристички автобус
  • 2 ноќевања со појадок во хотел 3* НП во Будимпешта
  • Разглед на Будимпешта со локален водич
  • Организација на аранжманот
  • Лиценциран туристички придружник

   

  ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ НЕ  ВКЛУЧУВА:

   

  • Задолжително патничко осигурување  180денари       
  • Крстарење по Дунав  15€
  • Посета на Сент Андреа- Естергоми Вишеград   20€
  • Влезници за музеи и културно-историски знаменитости
  • Доплата за еднокреветна соба  2.600 денари

    

  НАПОМЕНИ:

  •  За реализација на ова патување, потребен е минимум од 40 патници.
  •  Редоследот на седење е според датумот и редоследот на уплата
  •  Плаќањето се врши исклучиво во денарска противвредност по курс 1 евро = 62 денари
  •  За резервација на аранжманот потребна е аконтација од 30%, целосна уплата најдоцна 10 дена пред поаѓање
  • Останатите услови на патување важат според годишниот програм на НЕХАР ТРАВЕЛ
  •  Агенцијата го задржува правото за отказ на аранжманот најмалку 5 дена пред поаѓање, поради недоволен број на патници или виша сила.
  •  Патникот има обврска да се јави 24ч. пред патувањето за да потврди термин и час на поаѓање.

   

   

  Протокол за влез во Р.УНГАРИЈА  :

  • Еу дигитален сертификат за примени 2 дози на вакцина и тоа од следните производители : Pfiser-BioNtec; Moderna, AstraZeneca, Sinofarm & Sinovac

   

  НЕХАР ТРАВЕЛ ул.Никола Тримпаре бр.10 Скопје Teл: 02/3 13 10 45

   Моб: 071 380724e-mail: info@nehartravel.com.mk    web:www.nehartravel.com.mk

   

   

  Термин: 30 Декември

  1 ден  30.12.2021СКОПЈЕ - БУДИМПЕШТА   Состанок  на групата пред спортската сала Борис Трајковски  во 13.00 часот.Поаѓање  за Будимпешта во 13.30 часот. Се патува преку Србија со куси попатни паузи. Ноќно возење.

  2 ден   31.12.2021БУДИМПЕШТА  Пристигнување во Будимпешта во утринските часови. Факултативно Ве водиме на панорамско разгледување на градот : Споменикот на Милениумот, Операта, улиците Ваци, Андраши, Ракочи, Парламентот, црквата "Св. Стефан", мостовите на Дунав, Будим, Цитаделата, Кралската палата, црквата "Св. Матејас", Рибарската тврдина...  Слободно време за индивидуални прошетки и ручек. Сместување во хотел... .  Дочек на НОВА ГОДИНА на плоштадите на Будимпешта.  Ноќевање.

  3 ден   01.01.2022БУДИМПЕШТА  - СЕНТ АНДРЕА  - ЕСТЕРГОМ- ВИШЕГРАД  Појадок.По појадокот следи целодневен факултативен излет до Естергом и Вишеград - некогашните центри на кралска Унгарија. Пристигнување во Естергом - град кој лежи на брегот на Дунав, воедно и природна граница помеѓу Р.Унгарија и Р.Словачка. Разглед на градот со локален водич и посета на Естергомската катедрала која е највисоката црква во Р.Унгарија. Патот продолжува кон Вишеград, каде се наоѓа летната резиденција на кралот Матијас, некогашното кралско седиште на Унгарија. Попладне попатна посета на живописното градче Ст. Андреја - каде се негуваат старата архитектура и народните ракотворби, богато со голем број винотеки, музеи, галерии и цркви. Разглед на градот со локален водич и слободно време за индивидуални прошетки и ручек. Враќање во Будимпешта во попладневните часови со можност  за факултативно крстарење со брод по Дунав, под прекрасните мостови со можност за единствен поглед од вода на најимпозантните објекти во Будим и Пешта .  Враќање во хотел. Ноќевање

  4 ден   02.01.2022 БУДИМПЕШТА  Појадок. По појадокот, одјавување од хотел. Слободен ден во центарот на Будимпешта или можност за посета на шопинг центар. Поаѓање за Македонија во попладневните  часови. Ноќно возење со попатни паузи за одмор и царински формалности.

  5 ден  03.01.2022СКОПЈЕ  Пристигнување во Скопје во утринските  часови.

   

  ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ:  145 / 8.990 денари

   

  ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ ВКЛУЧУВА:

  • Превоз со високотуристички автобус
  • 2 ноќевања со појадок во хотел 3* НП во Будимпешта
  • Разглед на Будимпешта со локален водич
  • Организација на аранжманот
  • Лиценциран туристички придружник

   

  ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ НЕ  ВКЛУЧУВА:

   

  • Задолжително патничко осигурување  180денари       
  • Крстарење по Дунав  15€
  • Посета на Сент Андреа- Естергоми Вишеград   20€
  • Влезници за музеи и културно-историски знаменитости
  • Доплата за еднокреветна соба  2.600 денари

    

  НАПОМЕНИ:

  •  За реализација на ова патување, потребен е минимум од 40 патници.
  •  Редоследот на седење е според датумот и редоследот на уплата
  •  Плаќањето се врши исклучиво во денарска противвредност по курс 1 евро = 62 денари
  •  За резервација на аранжманот потребна е аконтација од 30%, целосна уплата најдоцна 10 дена пред поаѓање
  • Останатите услови на патување важат според годишниот програм на НЕХАР ТРАВЕЛ
  •  Агенцијата го задржува правото за отказ на аранжманот најмалку 5 дена пред поаѓање, поради недоволен број на патници или виша сила.
  •  Патникот има обврска да се јави 24ч. пред патувањето за да потврди термин и час на поаѓање.

   

   

  Протокол за влез во Р.УНГАРИЈА  :

  • Еу дигитален сертификат за примени 2 дози на вакцина и тоа од следните производители : Pfiser-BioNtec; Moderna, AstraZeneca, Sinofarm & Sinovac

   

  НЕХАР ТРАВЕЛ ул.Никола Тримпаре бр.10 Скопје Teл: 02/3 13 10 45

   Моб: 071 380724e-mail: info@nehartravel.com.mk    web:www.nehartravel.com.mk

   

  Ознаки за производ