Close
Понуди
  Filters
  Пребарување

  VAL THORENS - 26.01.2024 (BUS 2)

  €629,00
  Традиционално, и оваа година со Нехар Травел скијајте во најголемиот ски центар во светот “Три Долини”. Сместувањето е во Val Thorens. Алпски рај и еден од најелитните ски центри во југоисточна Франција, со повеќе од 600 километри ски обработен терен. Љубителите на скијањето имаат на располагање 430 стази со 1300 топови. 25те планински врвови се поврзани со 200 ски лифтови, со надморска височина од 1.300 до 3.250 метри. Цетарот има капацитет од превезување на 300.000 луѓе на час, помеѓу сите осум населби и 13 ски – центри. Тука се и 6-те глечери со надморска височина од над 3.000 метри, а на нив скијачка сезона трае во текот на целата година.

   

  Традиционално, и оваа година како и многуте години до сега со Нехар Травел, скијајте во најдобро друштво и со искусни водичи во најголемиот ски центар во светот “Три Долини”. Алпски рај и еден од најелитните ски центри во југоисточна Франција, со повеќе од 600 километри обработен терен за скијање/бордање. Љубителите на скијањето имаат на располагање 430 стази со 1300 топови. 25те  планински врвови се поврзани со 200 ски лифтови, сонадморска височина од 1.300 до 3.250 метри. Цетарот има капацитет од превезување на 300.000 луѓе на час, помеѓу сите осум населби и 13 ски – центри. Тука се и 6-те глечери со надморска височина од над 3.000 метри, а на нив скијачка сезона трае во текот на целата година. Сместувањето е во Val Thorens. Место со одлична Apres-skiзабава.   

   

  Традиционално, и оваа година како и многуте години до сега со Нехар Травел, скијајте во најдобро друштво и со искусни водичи во најголемиот ски центар во светот “Три Долини”. Алпски рај и еден од најелитните ски центри во југоисточна Франција, со повеќе од 600 километри обработен терен за скијање/бордање. Љубителите на скијањето имаат на располагање 430 стази со 1300 топови. 25те  планински врвови се поврзани со 200 ски лифтови, сонадморска височина од 1.300 до 3.250 метри. Цетарот има капацитет од превезување на 300.000 луѓе на час, помеѓу сите осум населби и 13 ски – центри. Тука се и 6-те глечери со надморска височина од над 3.000 метри, а на нив скијачка сезона трае во текот на целата година. Сместувањето е во Val Thorens. Место со одлична Apres-skiзабава.   

   Попуст зарана резервација до 20 Ноември 2023

  Термин:

  VAL THORENSLES 3 VALLES  

  од 629

   26. 01.2024

                 Ski F R A N C E  2024

                                                                                                                                                      Број на кревети

     VAL THORENS         26.01.2024  BUS 2

   

   

   

   

  Тип на сместување  

  6

  5

  4

  3

  2

  1

  СТУДИО ARCELLE 401  ,                                      

  4 лица

   

   

  659

  709

  829

   

  СТУДИО  Кабина ARCELLE 402 ,                         4 лица

   

   

  649

  699

  819

   

  СТУДИО ESKIVAL 105,                                       

  4 лица

   

   

  669

  729

  859

   

  АПАРТМАН OLIMPIC 301,                                    5 лица

   

  649

  689

   759

   

  СТУДИО OLIMPIC 411,                                          4 лица

   

   

  669

  729

  859

   

  СТУДИО REINE BLANCHE 67,                              3 лица

   

   

   

  669

  749

  999

  АПАРТМАН  ROC DE PECLET 24,                          6 лица

  629

  659

  699

   

   

   

  СТУДИО  Кабина SCHUSS 510 ,                           4 лица

   

   

  629

   679

  СТУДИО SERAC 6                                                  3 лица

   

   

   

  659

  739

  989

  СТУДИО TROIS VALLEES 623,                             3 лица

   

   

   

  659

  739

  989

  ДОПЛАТА ЗА 3 ДОЛИНИ SKI PASS : 45 евра -уплата во агенција

   

   

   

   

   

   

   

     

  Термин:

  VAL THORENSLES 3 VALLES  

  од 629

   26. 01.2024

                 Ski F R A N C E  2024

                                                                                                                                                      Број на кревети

     VAL THORENS  26.01.2024  НОВИ АПАРТМАНИI

                                             Број на кревети

   

   

   

   

  Тип на сместување  

  6

  5

  4

  3

  2

  1

  СТУДИО BEAU SOLEIL 4                                          4 лица

   

   

  669

  729

  859

   

  СТУДИО JOKER GROUPE  6                                      4 лица

   

   

  659

  719

  849

   

  СТУДИО JOKER GROUPE    7                                    4 лица

   

   

  659

  719

  849

   

  АПАРТМАН ESKIVAL GROUPE  504                        6 лица

  639

  679

  739

   

   

   

  АПАРТМАН ZENITH GROUPE     72                          6 лица

  669

  709

  769

   

   

   

  СТУДИО OLIMPIC  314                                            4 лица

   

   

  699

  779

  929

   

  СТУДИО REINE BLANCHE 57,                                  4 лица

   

   

  669

  739

  879

   

  СТУДИО SERAC 2                                                4 лица

   

   

  639

  679

  779

   

  ДОПЛАТА ЗА 3 ДОЛИНИ  SKI PASS : 45 евра

   

   

   

   

   

   

       

   

   

   

  *Цените се дадени за пакет аранжман во евра по лице. Плаќање исклучиво во денари според курсот 1€=62 мкд

   

  Програма:

  1 ден-петок.Скопје-Val Thorens Состанок на групата на паркингот кај спортската сала “Борис Трајковски” во 06:30 часот. Поаѓање за Val Thorens во 07:30 часот. Се патува преку граничниот премин Tабановце. Патување преку Србија, Хрватска, Словенија, Италија, со попатни паузи и гранични формалности. Ноќно возење.

  2 ден-сабота. Val Thorens: Пристигнување во пладневни/попладневните часовии сместување во апартманите помеѓу 15.00-20.00 ч. Слободно попладне за запознавање со местото. Ноќевање.

  3–8 ден. Val Thorens: Шест дневно скијање во Val Thorens/Orelleили “Les 3 Vallees”. Ноќевање

  9. ден-сабота. Val Thorens-Скопје: Напуштање на собите до 09:30. Клучевите се предаваат на водичот. Поаѓање за Скопје со попатна посета (2 часа) на еден од најголемите шопинг outlet центри во Италија – VICOLUNGO, непосредно пред Милано. (Нема можност за заверување на Tax free на Хрватска граница поради долгата процедура која може да трае повеќе од 2 ч.)

  10 ден – недела. Скопје: Пристигнување во Скопје во попладневните часови.

  Во цената на пакет аранжманот e вклучено:

  • Превоз со високотуристички автобус со LCD TV, DVD на релација Скопје–Val Thorens–Скопје
  • 7 дневно сместување во одбрани студиа / апартмани според ценовникот,  во Val Thorens
  • 6 дневен скипас за стазите на Val Thorens/Orelle (150 км стази).
  • Туристички пратител за време на турата

  Во цената на пакет аранжманот НЕ Е вклучено:

  • Доплата за “3 Долини ски пас” (600 км стази) изнесува  45 по лице.Задолжителна предрезервација припријавувањето и плаќање во агенција.
  • Постелнина и крпи.
  • Завршно чистење на апартманите.
  • Задолжително патничко осигурување со вклучен додаток од спортски ризик: 800 ден.
  • Задолжителна Туристичка такса 15€ по лице за цело време на престој. Се плаќа во агенција, во денари.

  За ова патување важат Општите услови за патување на Нехар травел со Лиценца А бр.УЛ I 13-59, кои се составен дел на секој Договор за патување (освен отказните трошоции кои важат според наведеното за овој ски аранжман).

  Важни завршни напомени

  1. Дадената цена е Пакет цена по лице во зависнот од бројот на лица и тип на сместување, за максимално даден број на лица во студио и апартман, за 7 ноќевања, 6 дневна стандардна ски карта и вклучен автобуски превоз.
  2. РЕЗЕРВАЦИЈА:
  • Резервација за аранжманот е со задолжителна уплата од 10.000 денари по лице, остатокот се доплаќа НАЈДОЦНА до 15.Декември 2023.                                                         Можност да се плати на 6 рати без камата, информации во агенција. 
  • Со самата резервација и платен депозит, странките добиваат Договор за патување со сите податоци за патувањето,типот на сместување, разни доплати како и Општи услови за патување.
  • Уплатата може да се плати во готово или со кредитна/дебитна картичка, или вирмански преку банка.
  • Постои можност да се спојат индивидуалните патници во повеќекреветно студио/апартман, како не би плаќале поскапо. Агенцијата може да посредува, но НЕ и да гарантира при ваквите случаи.

  Затоа, дефинитивниот тип на студио/апартман и дефинитивната цена ќе зависи од бројот на лицата кои остануваат и типот на студиото/апартманот кој е одбран. Странките однапред се согласни за овие услови и наведени цени по лице, без право на откажување.

  1. Според Шенгенските правила, Македонски пасош мора да има важност од мин. 90 дена од денот на напуштање на Шенген зоната (датум на враќање во Скопје).
  1. За реализација на патувањето потребно е минимум 40 патници.
  2. Агенцијата не може да влијае на катност, поглед, локација или одреден објект. Тоа е во рамките на локалната агенција. Одредени  желби на патниците, како за сместување во еден објект на повеќе студиа/апартмани, агенцијата ќе ги проследи до партнерската агенција, но не гаранти за исходот.
  3. Агенцијата го задржува правото за промена на цената доколку дојде до зголемување на цените на услугите (гориво, сместување, ски пас... ) за кои агенцијата не може да влијае.

   

  1. FIRST MINUTE  цена важи до објавениот датум во ценовникот.

  После тој датум цената се зголемува за 50€ по лице, без оглед на тип на сместување.

  1. Патниците се должни 48 часа пред патување да го проверат часот и местото на поаѓање.
  2. Багаж: Секој патник може да понесе 1 личен багаж (куфер или торба), 1 пакет ски или борд опрема сместени во багажник на автобус и 1 мала кабинска торба/ранец за пат во автобус.
  3. Распоредот на седишта во автобус е според датумот на уплата.
  4. Агенцијата го задржува правото на отказ на аранжманот во случај на недоволен број на лица, најдоцна 5 дена пред тргнување. Во  таков случај, уплатените средства во целост се враќаат исклучиво  на трансакциска сметка на лицето кое уплатило, според законот за платен промет.
  5.  Лицето кое има резервација должно е да ја уплати целосната сума на аранжманот најдоцна до наведениот датум (15.12.2023) Доколку лицето не ја изврши уплатата до крајниот рок резервацијата ќе биде автоматски откажана а уплатените средства како аванс ќе бидат неповратни.

   

   

  ОТКАЗНИ ТРОШОЦИ:

  1.  Откажување од патувањето може да се направи исклучиво по писмен пат, доставен до Агенцијата, со образложение за отказот. Отказните трошкови се во согласност со Отказните трошкови на локалниот партнер, на кои Агенцијата не може да влијае.

  >Трошоци за откажување на патувањето кои се задржуваат:

                                            i.    Од моментот на пријавување до 8 недели пред поаѓање: 20% од цената

                                           ii.    8 – 6 недели пред поаѓање: 30% од цената

                                          iii.    6 – 4 недели пред поаѓање: 50% од цената

                                         iv.    4 недели и помалку пред поаѓање: 100% од цената

   

  1.  Постелнина и крпи: Во цената не се вклучени крпите, постелнина, тоалет хартија, сапуни, шампон во студијата и апартманите, а истите може да се изнајмат на денот на пристигнување по цена од: 14€ - единечна постелнина или 16€ -брачна постелнина и 14€ за сет крпи (2 за купатило, 1 за под, 1 за кујна), по лице. Сет за чистење: 5€. Детско креветче 50€. Потребно е да се резервира и уплати за крпи и постелнина при резервација во агенција (подоцна неможе да гарантираме достапност).   Од досегашното наше искуство, најповолно е секој да понесе свои.
  2.  Депозит: Депозит (гаранција) за секое студио е задолжителен и изнесува: 350€ по студио за 4 лица или 400 евра по апартман за 4 лица. Се плаќа при пристигнување, непосредно пред сместувањето. Плаќањето е исклучиво со резервирање на средства во висина на депозитот од  кредитна картичка (VISA или MASTERCARD).Депозитот на крајот од сместувањето се деблокира, доколку апартманот е вратен во првобитната состојба (чист, среден и без оштетени предмети), и  гостите ќе го добијат блокираните средства наредните денови (најдоцна до 30 дена, во зависност од банката). Во случај на било какви оштетувања во студиото/апартманот при сместување, гостите се должни да достават писмена забелешка до локалната агенција во рок од 48 часови. 
  3.  Завршно чистење: Чистењето на апартманите не е вклучено во цената на аранжманот, па патниците се задолжени за средување на апартманот и доведување на истиот во иста состојба како  пред сместувањето. Можно е да се организира чистење но со пријава и плаќање при пријавување.
  4.  Цена за чистење: Студио за 4 лица:75€, Студио со кабина за 4 лица: 85€, Апартмани со 2  соби за 6 лица: 95€.
  5. Сите дополнителни услуги мора да се резервираат при пријавување во агенција и истите се плаќаат на лице место при сместување.
  6. Цената на депозитот и дополнителните услуги може да биде променета.
  7. Влез во објект: од 17.00        Напуштање на објект: 08.00 – 10.00
  1. ВАЖНА НАПОМЕНА: ПАТНИЦИТЕ ТРГНУВААТ ИСКЛУЧИВО ОД ПРЕДВИДЕНОТО МЕСТОТО НА ПОАЃАЊЕ ВО СКОПЈЕ, А ВРАЌАЊЕТО ОД ПАТУВАЊЕТО Е ПОВТОРНО ДО ИСТОТО МЕСТО ОД КАДЕ ШТО ТРГНАЛЕ ВО СКОПЈЕ. НЕ Е ВОЗМОЖНО ПРИКЛУЧУВАЊЕ НА ГРУПАТА ОД БИЛО КОИ ПОПАТНИ МЕСТА ВО ОДЕЊЕ, КАКО И НАПУШТАЊЕ НА ГРУПАТА НА БИЛО КОИ ПОПАТНИ МЕСТА ПРИ ВРАЌАЊЕ, НИТУ ПАК КОРИСТЕЊЕ НА АВТОБУСКИОТ ПРЕВОЗ САМО ВО ЕДЕН ПРАВЕЦ, СОГЛАСНО МАКЕДОНСКИОТ И ЕВРОПСКИОТ ЗАКОН ЗА ТРАНСПОРТ НА ЗАТВОРЕНА ГРУПА.

   

  НЕХАР ТРАВЕЛ Ви посакува пријатно патување и убав зимски одмор во Франција!

   

  Генерален опис на  Студиата и Апартманите во Val Thorens

  Апартманите и студијата во понудата се наоѓаат во различни резиденции/згради по должината на целата населба. Се разликуваат по површина и опременост, секој апартман е со различен мебел, опременост, квадратура и содржина.  Под терминот Кабина се подразбира влезен хол или мала просторија со или без завеса. Сместувањето на гостите во студиата/апартманите е во рамките на локалната агенција. Агенцијата не може да влијае на локација, катност, поглед за истите, повеќе од наведеното и одбраното во агенција. Студиата и апартманите се непушачки.

   SKI IN- SKI OUT    

   

   Residence “ARCELLE:         

  Резиденцијата ARCELLE е сместена во мирниот дел Arolles, блиску до одморалиштето и Caron  шопинг центарот и спортскиот центар на само 200 м. Во близина продавници, ресторани. Резиденција е сместена  во подножјето на ски пистите. Лифт.

  СТУДИО –Кабина   401, за 4 лица , 30м2, 4-ти спрат, балкон, југо-источен поглед.

  Кујна отворена кон дневна соба: рерна, електрични рингли, фрижидер, машина за миење на садови.

  Дневна соба: Маса, столици. Софа за седење која се претвара во голем кревет за 2 лица, ТВ.

  Кабина: Посебна мала просторија со 2 единечни кревети на спрат.

  Купатило: када, лавабо

  Тоалет: посебна просторија.

  *СТУДИО –Кабина   402, за 4 лица , 28м2, 4-ти спрат, балкон, југо-источен поглед.

  Кујна отворена кон дневна соба: рерна, електрични рингли, фрижидер, машина за миење на садови.

  Дневна соба: Маса, столици. Софа за седење која се претвара во два единечни лежаи, ТВ.

  Кабина: Посебна мала просторија со 2 единечни кревети на спрат.

  Купатило: када, лавабо

  Тоалет: посебна просторија.

   Residence "ESKIVAL":     
  Резиденцијата ESKIVAL е сместена во срцето на ресортот, на плоштадот Caron. Идеално лоциран до многубројните продавници, ресторани, јавни услуги ( банки, турист биро, ски школа, лизгалиште...)     Локација на мапа 31/D2.

  СТУДИО –Кабина  105, за 4 лица , 30м2, 4-ти спрат, балкон,  погледкон запад.

  Кујна отворена кон дневна соба: рерна, електрични рингли, фрижидер, микробранова печка.

  Дневна соба: Маса, столици. Софа за седење која се претвара во два единечни лежаи, ТВ.

  Кабина: Посебна мала просторија со 2 единечни кревети на спрат.

  Купатило: туш кабина, лавабо

  Тоалет: посебна просторија.

  Residence "OLIMPIC":     
  Резиденцијата OLIMPIC е сместена во повисокиот и мирен дел на скијалиштето, лоциран на самите ски писти. 150 метра до многубројните продавници, ресторани, јавни услуги ( банки, турист биро, ски школа, лизгалиште...)     Локација на мапа 61/F4.

  СТУДИО –Кабина  411, за 4 лица , 32, 4-ти спрат, балкон,  погледкон југ.

  Кујна отворена кон дневна соба: рерна, електрични рингли, фрижидер, микробранова печка, машина за миење на садови.

  Дневна соба: Маса, столици. Софа за седење која се претвара во два единечни лежаи, ТВ.

  Кабина: Посебна мала просторија одвоена со завеса од дневната соба, со 2 единечни кревети.

  Купатило: када, лавабо

  Тоалет: посебна просторија.
  Апартман   301, за 5 лица , 39м2, приземје, балкон,  погледкон југ.

  Кујна отворена кон дневна соба: рерна, електрични рингли, фрижидер, микробранова печка, машина за миење на садови.

  Дневна соба: Маса, столици. Софа за седење која се претвара во голем кревет за 2 лица, ТВ.

  Сплана соба:  2 единечни кревети на спрат, и еден единечен кревет.

  Купатило: када, лавабо

  Тоалет: посебна просторија.

  Residence “REINA BLANCHE:   

  Резиденцијата REINA BLANCHE е сместена во мирниот дел Arolles, блиску до одморалиштето и Caron  шопинг центарот и спортскиот центар на само 200 м. Во близина продавници, ресторани. Резиденција е сместена  во подножјето на ски пистите. Лифт.Локација на мапа 72/C3.

    СТУДИО  67  за 3 лица , 20м2, 1-ви спрат, балкон,  поглед кон запад.

  Кујна отворена кон дневна соба: рерна, електрични рингли, фрижидер, машина за миење на садови.

  Дневна соба: Маса, столици. ТВ. Софа за седење која се претвара во голем кревет за 2 лица.

  Предсобје: На самиот влез има  2 единечни кревети на спрат, одвоен со шибер врата од дневната соба.

  Купатило: када, лавабо, тоалет.


  Residence “ROC DE PECLET:   

  Резиденцијата ROC DE POCLET е сместена во мирниот горен дел од скијалиштето. Шопинг центарот и спортскиот центар на само 200 м. Во близина продавници, ресторани. Директен  пристап до ски стазите. Резиденцијата нема лифт. Локација на мапа 73/Е4.

    *  АПАРТМАН  24  за 6 лица , 48м2, 3-ти спрат, балкон,  поглед кон југ.

  Кујна отворена кон дневна соба: рерна, 4 електрични рингли, фрижидер, машина за миење на садови, микробранова печка.

  Дневна соба: Маса, столици. ТВ. Софа за седење која се претвара во голем кревет за 2 лица.

  Спална соба: 2 единечни кревети

  Кабина:  2 единечни кревети на спрат.

  Купатило: када, лавабо.

  Тоалет: посебна просторија.

   

  Residence "SCHUSS group":

  Резиденцијата SCHUSS е сместена во мирен сончев кварт Пеклет во горниот дел од скијалиштето. непосредна близина на жичари (100м), продавници, шопинг центар, игралиште за деца. Локација на мапа: 78/F3

  СТУДИО  (510),  за 4 лица, 25м2, балкон: Генерално опремени:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

  Кујна отворена кон дневна соба: класичен шпорет, керамички рингли, фрижидер, машина за миење на садови.

  Дневна соба: 2 Софи за седење која се претвара во лежаи за 2 лица, маса, столици,  ТВ. Во влезниот дел ос студиото има  2 единечни кревети на спрат.

  Купатило: туш кабина (када), лавабо.

  Тоалет: посебна просторија.

   

  Residence “SERAC:  

  Резиденцијата SERAC е сместена на нависокиот дел од ресортот, во мирниот дел Slalom. Во непосердна близина е шопинг центарот Peclet, ресторани и ски лифтови. Локација на мапа 81/F3.

  СТУДИО  (6),  за 3 лица, 20м2, балкон: Генерално опремени:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

  Кујна отворена кон дневна соба: класичен шпорет, микробранова печка, фрижидер, машина за миење на садови.

  Дневна соба: Софи за седење која се претвара во 2 единечни лежаи, маса, столици,  ТВ. Во влезниот дел од студиото има  1 единечен кревет.

  Купатило: када, лавабо, тоалет.

   

  Residence "TROIS VALLEES":

  Резиденцијата TROIS VALLEES е сместена во срцето на ресортот, на плоштадот Caron.. Идеално лоциран до многубројните продавници, ресторани, јавни услуги ( банки, турист биро, ски школа, лизгалиште...)     Локација на мапа 94/D2.

  *  СТУДИО 623  за 3 лица, 24м2, 3-ти спрат. Поглед кон Исток:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                >Кујна отворена кон дневна соба: класичен шпорет,фрижидер, машина за миење на садови.

  Дневна соба: Софа за седење која се претвара во  лежај за 1 лице, маса, столици,  ТВ. Во влезниот дел од студиото има  2 единечени кревети на спрат.

  Купатило: када, лавабо. Засебен тоалет.

                                

  Residence "ESKIVAL":     
  Резиденцијата ESKIVAL е сместена во срцето на ресортот, на плоштадот Caron. Идеално лоциран до многубројните продавници, ресторани, јавни услуги ( банки, турист биро, ски школа, лизгалиште...)     Локација на мапа 31/D2.

   


  Residence "JOKER":30 метри од ски стазите.

  Резиденцијата JOKER е сместена на влезот на ресортот, во квартот Arolles, веднаш до автобуската станица и во близината на  Caron спортскиот и шопинг центар.  Локација на мапа 41/C3.

   

  Residence "ZENITH":SKI IN- SKI OUT      

  Резиденцијата ZENITH е сместена во срцето на ресортот, на плоштадот Caron.. Идеално лоциран до многубројните продавници, ресторани, јавни услуги ( банки, турист биро, ски школа, лизгалиште...)     Локација на мапа 94/D2.

   

  Residence "BEAU SOLIEL group":

  Резиденцијата BEAU SOLEIL е сместена на влезот на скијалиштето, во мирниот кварт Аролес. На 150м се наоѓаат продавниците, шопинг центарот, жичари.  Претежно фамилијарен објект.

   

  Residence "OLIMPIC":
                  Резиденцијата OLIMPIC е сместена во повисокиот и мирен дел на скијалиштето, лоциран на самите ски писти. 150 метра до многубројните продавници, ресторани, јавни услуги ( банки, турист биро, ски школа, лизгалиште...)     Локација на мапа 61/F4.

                                                 

   

  Residence “REINA BLANCHE:   SKI IN- SKI OUT    

  Резиденцијата REINA BLANCHE е сместена во мирниот дел Arolles, блиску до одморалиштето и Caron  шопинг центарот и спортскиот центар на само 200 м. Во близина продавници, ресторани. Резиденција е сместена  во подножјето на ски пистите. Лифт.Локација на мапа 72/C3.

                                    

  Residence "SERAC":
  Резиденцијата OLIMPIC е сместена во повисокиот и мирен дел на скијалиштето, лоциран на самите ски писти. 150 метра до многубројните продавници, ресторани, јавни услуги ( банки, турист биро, ски школа, лизгалиште...)     Локација на мапа 61/F4.

   

            

       

   

  Традиционално, и оваа година како и многуте години до сега со Нехар Травел, скијајте во најдобро друштво и со искусни водичи во најголемиот ски центар во светот “Три Долини”. Алпски рај и еден од најелитните ски центри во југоисточна Франција, со повеќе од 600 километри обработен терен за скијање/бордање. Љубителите на скијањето имаат на располагање 430 стази со 1300 топови. 25те  планински врвови се поврзани со 200 ски лифтови, сонадморска височина од 1.300 до 3.250 метри. Цетарот има капацитет од превезување на 300.000 луѓе на час, помеѓу сите осум населби и 13 ски – центри. Тука се и 6-те глечери со надморска височина од над 3.000 метри, а на нив скијачка сезона трае во текот на целата година. Сместувањето е во Val Thorens. Место со одлична Apres-skiзабава.   

   

  Традиционално, и оваа година како и многуте години до сега со Нехар Травел, скијајте во најдобро друштво и со искусни водичи во најголемиот ски центар во светот “Три Долини”. Алпски рај и еден од најелитните ски центри во југоисточна Франција, со повеќе од 600 километри обработен терен за скијање/бордање. Љубителите на скијањето имаат на располагање 430 стази со 1300 топови. 25те  планински врвови се поврзани со 200 ски лифтови, сонадморска височина од 1.300 до 3.250 метри. Цетарот има капацитет од превезување на 300.000 луѓе на час, помеѓу сите осум населби и 13 ски – центри. Тука се и 6-те глечери со надморска височина од над 3.000 метри, а на нив скијачка сезона трае во текот на целата година. Сместувањето е во Val Thorens. Место со одлична Apres-skiзабава.   

   Попуст зарана резервација до 20 Ноември 2023

  Термин:

  VAL THORENSLES 3 VALLES  

  од 629

   26. 01.2024

                 Ski F R A N C E  2024

                                                                                                                                                      Број на кревети

     VAL THORENS         26.01.2024  BUS 2

   

   

   

   

  Тип на сместување  

  6

  5

  4

  3

  2

  1

  СТУДИО ARCELLE 401  ,                                      

  4 лица

   

   

  659

  709

  829

   

  СТУДИО  Кабина ARCELLE 402 ,                         4 лица

   

   

  649

  699

  819

   

  СТУДИО ESKIVAL 105,                                       

  4 лица

   

   

  669

  729

  859

   

  АПАРТМАН OLIMPIC 301,                                    5 лица

   

  649

  689

   759

   

  СТУДИО OLIMPIC 411,                                          4 лица

   

   

  669

  729

  859

   

  СТУДИО REINE BLANCHE 67,                              3 лица

   

   

   

  669

  749

  999

  АПАРТМАН  ROC DE PECLET 24,                          6 лица

  629

  659

  699

   

   

   

  СТУДИО  Кабина SCHUSS 510 ,                           4 лица

   

   

  629

   679

  СТУДИО SERAC 6                                                  3 лица

   

   

   

  659

  739

  989

  СТУДИО TROIS VALLEES 623,                             3 лица

   

   

   

  659

  739

  989

  ДОПЛАТА ЗА 3 ДОЛИНИ SKI PASS : 45 евра -уплата во агенција

   

   

   

   

   

   

   

     

  Термин:

  VAL THORENSLES 3 VALLES  

  од 629

   26. 01.2024

                 Ski F R A N C E  2024

                                                                                                                                                      Број на кревети

     VAL THORENS  26.01.2024  НОВИ АПАРТМАНИI

                                             Број на кревети

   

   

   

   

  Тип на сместување  

  6

  5

  4

  3

  2

  1

  СТУДИО BEAU SOLEIL 4                                          4 лица

   

   

  669

  729

  859

   

  СТУДИО JOKER GROUPE  6                                      4 лица

   

   

  659

  719

  849

   

  СТУДИО JOKER GROUPE    7                                    4 лица

   

   

  659

  719

  849

   

  АПАРТМАН ESKIVAL GROUPE  504                        6 лица

  639

  679

  739

   

   

   

  АПАРТМАН ZENITH GROUPE     72                          6 лица

  669

  709

  769

   

   

   

  СТУДИО OLIMPIC  314                                            4 лица

   

   

  699

  779

  929

   

  СТУДИО REINE BLANCHE 57,                                  4 лица

   

   

  669

  739

  879

   

  СТУДИО SERAC 2                                                4 лица

   

   

  639

  679

  779

   

  ДОПЛАТА ЗА 3 ДОЛИНИ  SKI PASS : 45 евра

   

   

   

   

   

   

       

   

   

   

  *Цените се дадени за пакет аранжман во евра по лице. Плаќање исклучиво во денари според курсот 1€=62 мкд

   

  Програма:

  1 ден-петок.Скопје-Val Thorens Состанок на групата на паркингот кај спортската сала “Борис Трајковски” во 06:30 часот. Поаѓање за Val Thorens во 07:30 часот. Се патува преку граничниот премин Tабановце. Патување преку Србија, Хрватска, Словенија, Италија, со попатни паузи и гранични формалности. Ноќно возење.

  2 ден-сабота. Val Thorens: Пристигнување во пладневни/попладневните часовии сместување во апартманите помеѓу 15.00-20.00 ч. Слободно попладне за запознавање со местото. Ноќевање.

  3–8 ден. Val Thorens: Шест дневно скијање во Val Thorens/Orelleили “Les 3 Vallees”. Ноќевање

  9. ден-сабота. Val Thorens-Скопје: Напуштање на собите до 09:30. Клучевите се предаваат на водичот. Поаѓање за Скопје со попатна посета (2 часа) на еден од најголемите шопинг outlet центри во Италија – VICOLUNGO, непосредно пред Милано. (Нема можност за заверување на Tax free на Хрватска граница поради долгата процедура која може да трае повеќе од 2 ч.)

  10 ден – недела. Скопје: Пристигнување во Скопје во попладневните часови.

  Во цената на пакет аранжманот e вклучено:

  • Превоз со високотуристички автобус со LCD TV, DVD на релација Скопје–Val Thorens–Скопје
  • 7 дневно сместување во одбрани студиа / апартмани според ценовникот,  во Val Thorens
  • 6 дневен скипас за стазите на Val Thorens/Orelle (150 км стази).
  • Туристички пратител за време на турата

  Во цената на пакет аранжманот НЕ Е вклучено:

  • Доплата за “3 Долини ски пас” (600 км стази) изнесува  45 по лице.Задолжителна предрезервација припријавувањето и плаќање во агенција.
  • Постелнина и крпи.
  • Завршно чистење на апартманите.
  • Задолжително патничко осигурување со вклучен додаток од спортски ризик: 800 ден.
  • Задолжителна Туристичка такса 15€ по лице за цело време на престој. Се плаќа во агенција, во денари.

  За ова патување важат Општите услови за патување на Нехар травел со Лиценца А бр.УЛ I 13-59, кои се составен дел на секој Договор за патување (освен отказните трошоции кои важат според наведеното за овој ски аранжман).

  Важни завршни напомени

  1. Дадената цена е Пакет цена по лице во зависнот од бројот на лица и тип на сместување, за максимално даден број на лица во студио и апартман, за 7 ноќевања, 6 дневна стандардна ски карта и вклучен автобуски превоз.
  2. РЕЗЕРВАЦИЈА:
  • Резервација за аранжманот е со задолжителна уплата од 10.000 денари по лице, остатокот се доплаќа НАЈДОЦНА до 15.Декември 2023.                                                         Можност да се плати на 6 рати без камата, информации во агенција. 
  • Со самата резервација и платен депозит, странките добиваат Договор за патување со сите податоци за патувањето,типот на сместување, разни доплати како и Општи услови за патување.
  • Уплатата може да се плати во готово или со кредитна/дебитна картичка, или вирмански преку банка.
  • Постои можност да се спојат индивидуалните патници во повеќекреветно студио/апартман, како не би плаќале поскапо. Агенцијата може да посредува, но НЕ и да гарантира при ваквите случаи.

  Затоа, дефинитивниот тип на студио/апартман и дефинитивната цена ќе зависи од бројот на лицата кои остануваат и типот на студиото/апартманот кој е одбран. Странките однапред се согласни за овие услови и наведени цени по лице, без право на откажување.

  1. Според Шенгенските правила, Македонски пасош мора да има важност од мин. 90 дена од денот на напуштање на Шенген зоната (датум на враќање во Скопје).
  1. За реализација на патувањето потребно е минимум 40 патници.
  2. Агенцијата не може да влијае на катност, поглед, локација или одреден објект. Тоа е во рамките на локалната агенција. Одредени  желби на патниците, како за сместување во еден објект на повеќе студиа/апартмани, агенцијата ќе ги проследи до партнерската агенција, но не гаранти за исходот.
  3. Агенцијата го задржува правото за промена на цената доколку дојде до зголемување на цените на услугите (гориво, сместување, ски пас... ) за кои агенцијата не може да влијае.

   

  1. FIRST MINUTE  цена важи до објавениот датум во ценовникот.

  После тој датум цената се зголемува за 50€ по лице, без оглед на тип на сместување.

  1. Патниците се должни 48 часа пред патување да го проверат часот и местото на поаѓање.
  2. Багаж: Секој патник може да понесе 1 личен багаж (куфер или торба), 1 пакет ски или борд опрема сместени во багажник на автобус и 1 мала кабинска торба/ранец за пат во автобус.
  3. Распоредот на седишта во автобус е според датумот на уплата.
  4. Агенцијата го задржува правото на отказ на аранжманот во случај на недоволен број на лица, најдоцна 5 дена пред тргнување. Во  таков случај, уплатените средства во целост се враќаат исклучиво  на трансакциска сметка на лицето кое уплатило, според законот за платен промет.
  5.  Лицето кое има резервација должно е да ја уплати целосната сума на аранжманот најдоцна до наведениот датум (15.12.2023) Доколку лицето не ја изврши уплатата до крајниот рок резервацијата ќе биде автоматски откажана а уплатените средства како аванс ќе бидат неповратни.

   

   

  ОТКАЗНИ ТРОШОЦИ:

  1.  Откажување од патувањето може да се направи исклучиво по писмен пат, доставен до Агенцијата, со образложение за отказот. Отказните трошкови се во согласност со Отказните трошкови на локалниот партнер, на кои Агенцијата не може да влијае.

  >Трошоци за откажување на патувањето кои се задржуваат:

                                            i.    Од моментот на пријавување до 8 недели пред поаѓање: 20% од цената

                                           ii.    8 – 6 недели пред поаѓање: 30% од цената

                                          iii.    6 – 4 недели пред поаѓање: 50% од цената

                                         iv.    4 недели и помалку пред поаѓање: 100% од цената

   

  1.  Постелнина и крпи: Во цената не се вклучени крпите, постелнина, тоалет хартија, сапуни, шампон во студијата и апартманите, а истите може да се изнајмат на денот на пристигнување по цена од: 14€ - единечна постелнина или 16€ -брачна постелнина и 14€ за сет крпи (2 за купатило, 1 за под, 1 за кујна), по лице. Сет за чистење: 5€. Детско креветче 50€. Потребно е да се резервира и уплати за крпи и постелнина при резервација во агенција (подоцна неможе да гарантираме достапност).   Од досегашното наше искуство, најповолно е секој да понесе свои.
  2.  Депозит: Депозит (гаранција) за секое студио е задолжителен и изнесува: 350€ по студио за 4 лица или 400 евра по апартман за 4 лица. Се плаќа при пристигнување, непосредно пред сместувањето. Плаќањето е исклучиво со резервирање на средства во висина на депозитот од  кредитна картичка (VISA или MASTERCARD).Депозитот на крајот од сместувањето се деблокира, доколку апартманот е вратен во првобитната состојба (чист, среден и без оштетени предмети), и  гостите ќе го добијат блокираните средства наредните денови (најдоцна до 30 дена, во зависност од банката). Во случај на било какви оштетувања во студиото/апартманот при сместување, гостите се должни да достават писмена забелешка до локалната агенција во рок од 48 часови. 
  3.  Завршно чистење: Чистењето на апартманите не е вклучено во цената на аранжманот, па патниците се задолжени за средување на апартманот и доведување на истиот во иста состојба како  пред сместувањето. Можно е да се организира чистење но со пријава и плаќање при пријавување.
  4.  Цена за чистење: Студио за 4 лица:75€, Студио со кабина за 4 лица: 85€, Апартмани со 2  соби за 6 лица: 95€.
  5. Сите дополнителни услуги мора да се резервираат при пријавување во агенција и истите се плаќаат на лице место при сместување.
  6. Цената на депозитот и дополнителните услуги може да биде променета.
  7. Влез во објект: од 17.00        Напуштање на објект: 08.00 – 10.00
  1. ВАЖНА НАПОМЕНА: ПАТНИЦИТЕ ТРГНУВААТ ИСКЛУЧИВО ОД ПРЕДВИДЕНОТО МЕСТОТО НА ПОАЃАЊЕ ВО СКОПЈЕ, А ВРАЌАЊЕТО ОД ПАТУВАЊЕТО Е ПОВТОРНО ДО ИСТОТО МЕСТО ОД КАДЕ ШТО ТРГНАЛЕ ВО СКОПЈЕ. НЕ Е ВОЗМОЖНО ПРИКЛУЧУВАЊЕ НА ГРУПАТА ОД БИЛО КОИ ПОПАТНИ МЕСТА ВО ОДЕЊЕ, КАКО И НАПУШТАЊЕ НА ГРУПАТА НА БИЛО КОИ ПОПАТНИ МЕСТА ПРИ ВРАЌАЊЕ, НИТУ ПАК КОРИСТЕЊЕ НА АВТОБУСКИОТ ПРЕВОЗ САМО ВО ЕДЕН ПРАВЕЦ, СОГЛАСНО МАКЕДОНСКИОТ И ЕВРОПСКИОТ ЗАКОН ЗА ТРАНСПОРТ НА ЗАТВОРЕНА ГРУПА.

   

  НЕХАР ТРАВЕЛ Ви посакува пријатно патување и убав зимски одмор во Франција!

   

  Генерален опис на  Студиата и Апартманите во Val Thorens

  Апартманите и студијата во понудата се наоѓаат во различни резиденции/згради по должината на целата населба. Се разликуваат по површина и опременост, секој апартман е со различен мебел, опременост, квадратура и содржина.  Под терминот Кабина се подразбира влезен хол или мала просторија со или без завеса. Сместувањето на гостите во студиата/апартманите е во рамките на локалната агенција. Агенцијата не може да влијае на локација, катност, поглед за истите, повеќе од наведеното и одбраното во агенција. Студиата и апартманите се непушачки.

   SKI IN- SKI OUT    

   

   Residence “ARCELLE:         

  Резиденцијата ARCELLE е сместена во мирниот дел Arolles, блиску до одморалиштето и Caron  шопинг центарот и спортскиот центар на само 200 м. Во близина продавници, ресторани. Резиденција е сместена  во подножјето на ски пистите. Лифт.

  СТУДИО –Кабина   401, за 4 лица , 30м2, 4-ти спрат, балкон, југо-источен поглед.

  Кујна отворена кон дневна соба: рерна, електрични рингли, фрижидер, машина за миење на садови.

  Дневна соба: Маса, столици. Софа за седење која се претвара во голем кревет за 2 лица, ТВ.

  Кабина: Посебна мала просторија со 2 единечни кревети на спрат.

  Купатило: када, лавабо

  Тоалет: посебна просторија.

  *СТУДИО –Кабина   402, за 4 лица , 28м2, 4-ти спрат, балкон, југо-источен поглед.

  Кујна отворена кон дневна соба: рерна, електрични рингли, фрижидер, машина за миење на садови.

  Дневна соба: Маса, столици. Софа за седење која се претвара во два единечни лежаи, ТВ.

  Кабина: Посебна мала просторија со 2 единечни кревети на спрат.

  Купатило: када, лавабо

  Тоалет: посебна просторија.

   Residence "ESKIVAL":     
  Резиденцијата ESKIVAL е сместена во срцето на ресортот, на плоштадот Caron. Идеално лоциран до многубројните продавници, ресторани, јавни услуги ( банки, турист биро, ски школа, лизгалиште...)     Локација на мапа 31/D2.

  СТУДИО –Кабина  105, за 4 лица , 30м2, 4-ти спрат, балкон,  погледкон запад.

  Кујна отворена кон дневна соба: рерна, електрични рингли, фрижидер, микробранова печка.

  Дневна соба: Маса, столици. Софа за седење која се претвара во два единечни лежаи, ТВ.

  Кабина: Посебна мала просторија со 2 единечни кревети на спрат.

  Купатило: туш кабина, лавабо

  Тоалет: посебна просторија.

  Residence "OLIMPIC":     
  Резиденцијата OLIMPIC е сместена во повисокиот и мирен дел на скијалиштето, лоциран на самите ски писти. 150 метра до многубројните продавници, ресторани, јавни услуги ( банки, турист биро, ски школа, лизгалиште...)     Локација на мапа 61/F4.

  СТУДИО –Кабина  411, за 4 лица , 32, 4-ти спрат, балкон,  погледкон југ.

  Кујна отворена кон дневна соба: рерна, електрични рингли, фрижидер, микробранова печка, машина за миење на садови.

  Дневна соба: Маса, столици. Софа за седење која се претвара во два единечни лежаи, ТВ.

  Кабина: Посебна мала просторија одвоена со завеса од дневната соба, со 2 единечни кревети.

  Купатило: када, лавабо

  Тоалет: посебна просторија.
  Апартман   301, за 5 лица , 39м2, приземје, балкон,  погледкон југ.

  Кујна отворена кон дневна соба: рерна, електрични рингли, фрижидер, микробранова печка, машина за миење на садови.

  Дневна соба: Маса, столици. Софа за седење која се претвара во голем кревет за 2 лица, ТВ.

  Сплана соба:  2 единечни кревети на спрат, и еден единечен кревет.

  Купатило: када, лавабо

  Тоалет: посебна просторија.

  Residence “REINA BLANCHE:   

  Резиденцијата REINA BLANCHE е сместена во мирниот дел Arolles, блиску до одморалиштето и Caron  шопинг центарот и спортскиот центар на само 200 м. Во близина продавници, ресторани. Резиденција е сместена  во подножјето на ски пистите. Лифт.Локација на мапа 72/C3.

    СТУДИО  67  за 3 лица , 20м2, 1-ви спрат, балкон,  поглед кон запад.

  Кујна отворена кон дневна соба: рерна, електрични рингли, фрижидер, машина за миење на садови.

  Дневна соба: Маса, столици. ТВ. Софа за седење која се претвара во голем кревет за 2 лица.

  Предсобје: На самиот влез има  2 единечни кревети на спрат, одвоен со шибер врата од дневната соба.

  Купатило: када, лавабо, тоалет.


  Residence “ROC DE PECLET:   

  Резиденцијата ROC DE POCLET е сместена во мирниот горен дел од скијалиштето. Шопинг центарот и спортскиот центар на само 200 м. Во близина продавници, ресторани. Директен  пристап до ски стазите. Резиденцијата нема лифт. Локација на мапа 73/Е4.

    *  АПАРТМАН  24  за 6 лица , 48м2, 3-ти спрат, балкон,  поглед кон југ.

  Кујна отворена кон дневна соба: рерна, 4 електрични рингли, фрижидер, машина за миење на садови, микробранова печка.

  Дневна соба: Маса, столици. ТВ. Софа за седење која се претвара во голем кревет за 2 лица.

  Спална соба: 2 единечни кревети

  Кабина:  2 единечни кревети на спрат.

  Купатило: када, лавабо.

  Тоалет: посебна просторија.

   

  Residence "SCHUSS group":

  Резиденцијата SCHUSS е сместена во мирен сончев кварт Пеклет во горниот дел од скијалиштето. непосредна близина на жичари (100м), продавници, шопинг центар, игралиште за деца. Локација на мапа: 78/F3

  СТУДИО  (510),  за 4 лица, 25м2, балкон: Генерално опремени:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

  Кујна отворена кон дневна соба: класичен шпорет, керамички рингли, фрижидер, машина за миење на садови.

  Дневна соба: 2 Софи за седење која се претвара во лежаи за 2 лица, маса, столици,  ТВ. Во влезниот дел ос студиото има  2 единечни кревети на спрат.

  Купатило: туш кабина (када), лавабо.

  Тоалет: посебна просторија.

   

  Residence “SERAC:  

  Резиденцијата SERAC е сместена на нависокиот дел од ресортот, во мирниот дел Slalom. Во непосердна близина е шопинг центарот Peclet, ресторани и ски лифтови. Локација на мапа 81/F3.

  СТУДИО  (6),  за 3 лица, 20м2, балкон: Генерално опремени:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

  Кујна отворена кон дневна соба: класичен шпорет, микробранова печка, фрижидер, машина за миење на садови.

  Дневна соба: Софи за седење која се претвара во 2 единечни лежаи, маса, столици,  ТВ. Во влезниот дел од студиото има  1 единечен кревет.

  Купатило: када, лавабо, тоалет.

   

  Residence "TROIS VALLEES":

  Резиденцијата TROIS VALLEES е сместена во срцето на ресортот, на плоштадот Caron.. Идеално лоциран до многубројните продавници, ресторани, јавни услуги ( банки, турист биро, ски школа, лизгалиште...)     Локација на мапа 94/D2.

  *  СТУДИО 623  за 3 лица, 24м2, 3-ти спрат. Поглед кон Исток:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                >Кујна отворена кон дневна соба: класичен шпорет,фрижидер, машина за миење на садови.

  Дневна соба: Софа за седење која се претвара во  лежај за 1 лице, маса, столици,  ТВ. Во влезниот дел од студиото има  2 единечени кревети на спрат.

  Купатило: када, лавабо. Засебен тоалет.

                                

  Residence "ESKIVAL":     
  Резиденцијата ESKIVAL е сместена во срцето на ресортот, на плоштадот Caron. Идеално лоциран до многубројните продавници, ресторани, јавни услуги ( банки, турист биро, ски школа, лизгалиште...)     Локација на мапа 31/D2.

   


  Residence "JOKER":30 метри од ски стазите.

  Резиденцијата JOKER е сместена на влезот на ресортот, во квартот Arolles, веднаш до автобуската станица и во близината на  Caron спортскиот и шопинг центар.  Локација на мапа 41/C3.

   

  Residence "ZENITH":SKI IN- SKI OUT      

  Резиденцијата ZENITH е сместена во срцето на ресортот, на плоштадот Caron.. Идеално лоциран до многубројните продавници, ресторани, јавни услуги ( банки, турист биро, ски школа, лизгалиште...)     Локација на мапа 94/D2.

   

  Residence "BEAU SOLIEL group":

  Резиденцијата BEAU SOLEIL е сместена на влезот на скијалиштето, во мирниот кварт Аролес. На 150м се наоѓаат продавниците, шопинг центарот, жичари.  Претежно фамилијарен објект.

   

  Residence "OLIMPIC":
                  Резиденцијата OLIMPIC е сместена во повисокиот и мирен дел на скијалиштето, лоциран на самите ски писти. 150 метра до многубројните продавници, ресторани, јавни услуги ( банки, турист биро, ски школа, лизгалиште...)     Локација на мапа 61/F4.

                                                 

   

  Residence “REINA BLANCHE:   SKI IN- SKI OUT    

  Резиденцијата REINA BLANCHE е сместена во мирниот дел Arolles, блиску до одморалиштето и Caron  шопинг центарот и спортскиот центар на само 200 м. Во близина продавници, ресторани. Резиденција е сместена  во подножјето на ски пистите. Лифт.Локација на мапа 72/C3.

                                    

  Residence "SERAC":
  Резиденцијата OLIMPIC е сместена во повисокиот и мирен дел на скијалиштето, лоциран на самите ски писти. 150 метра до многубројните продавници, ресторани, јавни услуги ( банки, турист биро, ски школа, лизгалиште...)     Локација на мапа 61/F4.